Gå til sidens hovedinnhold

Bollefest gjenspeiler politikken: Sentrum, sentrum, sentrum

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det er vel ikke slik at våre elever tar så stor skade av å ikke få en bolle, men det er altså prinsippet jeg vil til livs –  tanken om sentrum, sentrum, sentrum, og slik bør vi ikke ha det, skriver Marianne Kristiansen om bollefest på Tollbodplassen 17. mai.  

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I Fredriksstad Blad i dag leser jeg at det 17. mai skal serveres boller på Tollbodplassen til våre barn og unge i anledning 25-årsdagen for kommunesammenslåingen. Tanken er i utgangspunktet superkoselig, men i praksis slår resultatet etter min mening så ufattelig dårlig ut. Hva med barna i kommunedelene som av en eller annen grunn ikke får gå i bytoget? Er det bare noen barn som inviteres med på feiringen?

Når tanken er at det er kommunesammenslåing skal feires, er det jo ekstra viktig at alle kommer med i fellesskapet. Det er greit nok at en skole eller klasse skal representere kommunedelen, men i hovedsak er det jo få fra kommunedelene som får komme i «bursdagen».

Jeg hevder derfor at vi igjen ser et bevis på at det er sentrum som teller. Om det skulle vært likt, fikk man vel heller sendt ut boller til skolene som ikke får delta, for distriktets ungdommer fortjener da virkelig også å få være med i «vi-fellesskapet» og få goder.

Nå er det vel ikke slik at våre elever tar så stor skade av å ikke få en bolle, men det er altså prinsippet jeg vil til livs – tanken om sentrum, sentrum, sentrum, og slik bør vi ikke ha det.

Kommentarer til denne saken