– Bruker 55 milliarder på hjemmet

Inspirasjon: Interiørekspert Halvor Bakke sørget for å inspirere 100 fredrikstaddamer da han gjestet interiørbutikken «Villa Paprika» i går. Alle foto: Marte Stensland Jørgensen

Inspirasjon: Interiørekspert Halvor Bakke sørget for å inspirere 100 fredrikstaddamer da han gjestet interiørbutikken «Villa Paprika» i går. Alle foto: Marte Stensland Jørgensen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Han hater gult, eggeskallhvitt og trestavs ekeparkett, og elsker kontraster og betong. Torsdag kveld talte interiørekspert Halvor Bakke til en fullsatt interiørbutikk i gågata.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Glem Shabby Chic! Jeg har sagt det i fem år, det er helt ferdig. Shabby Chic er avskallede møbler, perler, madonnafigurer og underbukser på veggen hvor det står Carpe Diem over. Stakkars de mannfolka som har bodd i dette, men de har vel fått sin 50 tommers flatskjerm, og sitt stereoanlegg og sagt seg fornøyd med det, konstaterer Halvor Bakke, og får 100 damer til å dra på smilebåndet.

Fugler, fugler, fugler

Det er ingen tvil om at interiøreksperten, «Norges styggeste rom»-reporteren og det tidligere «Homsepatruljen»-medlemmet Halvor Bakke er over snittet engasjert i hva nordmenn omgir seg med innenfor husets fire vegger.

I går gjestet han interiørbutikken «Villa Paprika» i gågaten for å oppdatere Fredrikstad-damer på trender og feller på interiørfronten.

– Fugler, fugler, fugler. Ugler og betong. Det er trendy, fastslår Bakke, som liker kontraster; prismelamper og betonggulv, treverk og plast, runde bord, dempet belysning og duftpinner.

Men først og fremst gjelder det å følge sitt eget hjerte, skal vi tro oppussingsguruen rett. Det går visst aldri av moten.

Lar oss inspirere

– Blås i trendene, følg magefølelsen, og våg å tenke utenfor boksen. Det er da man finner det unike, konstaterer han.

Bakke kan opplyse at nordmenn hvert år bruker 55 milliarder kroner på hjem og interiør. På prismekroner, tapeter og maling. Vi pløyer oss gjennom tonnevis med interiørblader, og skjeler til naboen, venner, blogger og Facebook for inspirasjon. Klimaet må ta en del av skylden for den voldsomme trangen til å gjøre hjemmene våre stadig flottere, slår Bakke fast.

– Vi nordmenn tilbringer mye tid innendørs. I Sør-Frankrike prioriterer de å pynte opp verandaene sine, sier han.

Suksess

Camilla Kvarsvik skriver bloggen «VillaPaprika» som har mellom ti og elleve tusen unike lesere i døgnet.

Med interiørbutikken med samme navn, når hun ut til et enda bredere lag av befolkningen. Hun kan ikke annet enn å konstatere at kvelden har vært en stor suksess.

– Det var utrolig gøy at så mange kom. Jeg kan ikke si meg annet enn veldig fornøyd, smiler Kvarsvik, som kan opplyse at over 100 gjester sto på venteliste for å få lytte til Halvor Bakke.

– Det sier vel litt om den store interessen for interiør, sier hun.

Artikkeltags