Gå til sidens hovedinnhold

Vil stoppe salg i Bølingshavn

Artikkelen er over 9 år gammel

SV-politiker Øyvind Fjeldberg tok i kveld initiativ til å stoppe kommunens eiendomsutsalg i Bølingshavn.

Eiendomskongen Arild Aaserud fra Fredrikstad har store planer i idylliske Bølingshavn på Kirkeøy.
Aaserud har til nå kjøpt opp butikken i Bølingshavn. Nå har han også fått kjøpt tomten rundt ei bu han har i sjøkanten samme sted, med Hvaler kommune som selger. Nå er det spørsmål om kommunen skal selge enda mer av sin eiendom i Bølingshavn.
– Dette er for å skaffe penger til havnekassa. Resten vil bli solgt på det åpne markedet, sa rådmann Torleif Gjellebæk i kommunestyrets møte.
Fjeldberg var på sin side opptatt av at reguleringsplanen for området måtte på plass før kommunen solgte. Også Arbeiderpartiet og Senterpartiet sto bak et krav om utsettelse av saken, ifølge Fjeldberg.
Rådmann Torleif Gjellebæk på sin side var enig i at man måtte se hva reguleringsplanen for Bølingshavn inneholdt før kommunen solgte, noe han mente at det var tatt høyde for i hans saksfremstilling.
Fjeldberg sto fast på at det var lurt å vente for at kommunen skulle vite mer om hvilke heftelser eiendommen i Bølingshavn bør selges med.
Lene Strøm, H, foreslo å selge også rekefabrikken på Vesterøy, et sted som formannskapet tidligere har vedtatt å skjerme. Stedet blir brukt som grendehus. Hun mente det var nødvendig med upopulære avgjørelser, og at kommunen var i en vanskelig økonomisk situasjon.
_Stedet er også allerede litt privatisert, sa hun.
Forslaget fra Strøm fikk bare fire stemmer.
Flertallet gikk også for å selge i Bølingshavn. Et forslag fra SV og Arbeiderpartiet om å vente med å behandle saken til den nye reguleringsplanen for Bølingshavn var vedtatt, ble nedstemt.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.