Gå til sidens hovedinnhold

Nabo: – Jeg vil restaurere huset

Artikkelen er over 8 år gammel

I salgsprospektet blir eiendommen kalt «Rivningsobjekt». Det var ikke et ungt par, som tittet på huset da FB var der, enige i.

– Jeg bor rett nede i gata her og er tømrer av yrke. Jeg har sett på dette huset lenge, og synes det er vet flott hus. Et hus det er verdt å ta vare på, sa den mannlige delen av paret.

Rønne med muligheter?

– Navnet mitt skal du få om vi får kjøpt huset, smilte han.
– Får vi tilslaget skal vi strippe huset helt ned til reisverket, og så bytte ut det vi må av stolper, sviller, sperrer og andre bærende konstruksjoner. Deretter skal vi bygge det opp igjen nøyaktig slik det har vært. Og da kan gjerne avisen få bli med fra de første kledningsbordene flekkes av, og til det nyrestaurert er klart for innflytting.
I prospektet opplyses det at huset, som er i to etasjer, har et bruksareal på 88 kvadratmeter, og er plassert på en 109 kvadratmeter stor festetomt.
Årlig festeavgift er 863 kroner, og grunneier, Anton D. Nilsens fond, har overfor megler stilt seg positive til at kjøper får innløse tomten for 25 ganger avgiften. Med andre ord rundt 22.000 kroner.
For et år siden vedtok planutvalget dagsbøter på 500 kroner da et rivnings/istandsettings-vedtak ikke var fulgt opp, men lot så saken ligge på is da en utvikling var på gang. Dette er i så fall noe selger må ordne opp i.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.