– Eiendommen er spesiell først og fremst fordi tomten og beliggenheten har alle de kvaliteter man kan ønske seg, sier Jan Fredrik Bonde, megler hos Advokat Thorbjørn Ek AS.

Etablert for 150 år siden

Det er han som står for salget av eiendommen, som er mildt sagt en perle. Hovedhuset har et bruksareal på 92 kvadratmeter, fordelt på to etasjer. I tillegg er det oppført et anneks med et bruksareal på 32 kvadratmeter.

Eiendommen, som kalles for Vindbar, ble etablert for 150 år siden av en fiskerfamilie. Og bygningenes byggeår er 1890.

– Fiskerfamilien som flyttet og etablerte Vindbar visste hva de ønsket seg. En god havn, beskyttelse fra vær og vind og gode vekstmuligheter. Hovedhuset har fortsatt mange opprinnelige detaljer fra da huset ble bygd, forteller Bonde videre.

Les også: – Den som kjøper eiendommen får faktisk et eget stykke land
 

hytte skjæløy

Østfold på pristoppen

Ifølge Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) er den gjennomsnittlige prisen for en fritidsbolig ved sjøen på 5,04 millioner kroner.

2012 ble det solgt 51 fritidsboliger på Hvaler, det høyeste antallet i en enkeltkommune. Dernest fulgte Fredrikstad og Larvik med 48 solgte fritidsboliger. Så langt i år er det solgt flest fritidsboliger ved sjøen i Fredrikstad (14).

Østfold, Vestfold, og Agder-fylkene dominerer fortsatt i omsetnings- og pristoppen.
Lillesand i Aust-Agder topper prisstatistikken blant de 20 kommunene med høyest salgsvolum i 2012.

20 millioner kroner

Prisantydningen er på nesten 20 millioner kroner, en sum som megleren selv ikke tror er for høy. Selv om det er en prisklasse eller to, høyere enn hva de fleste ser etter på hyttemarkedet.

– Det er ikke ofte slike eiendommer er til salgs, og det blir derfor vanskelig å vurdere hva markedet vil betale. Vår vurdering er at prisantydningen ikke er for høy, sier han.

For tjue år siden, da eiendommen ble kjøpt av nåværende eier, ble den solgt for 2,5 millioner kroner. Bonde trekker spesielt frem tomten, som inneholder både strandlinje og brygge.

En sjelden tomt

– Tomten er så sjelden at man trygt kan si at det er vanskelig å finne maken. I tillegg tror vi også at flere og flere ønsker seg fritidsbolig nærmest mulig primærbolig, forklarer han.

Og selv om prisen trolig er i høyeste laget for veldig mange, så har Jan Fredrik Bonde registrert ti henvendelser om eiendommen.

– Jeg har registrert ti henvendelser, hvilket må sies å være et godt utgangspunkt for denne type landsted, avslutter megleren.

Les også: Fikk verditaksten til hele nabolaget

Sjekk denne sveitservillaen: