Roar Freddy nektes å bygge tyrolerhus

Roar Freddy Andreassen (innfelt)  får neppe lov til å bygge drømmehuset sitt på egen tomt. Nå er han irritert over at planutvalgspolitikere uttaler seg om synet sitt i forkant.

Roar Freddy Andreassen (innfelt) får neppe lov til å bygge drømmehuset sitt på egen tomt. Nå er han irritert over at planutvalgspolitikere uttaler seg om synet sitt i forkant.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Roar Freddy Andreassen (56) får ikke bygge drømmehuset der han vil på egen tomt. Rådmannen mener tyrolerhuset er for dominerende.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

– Det er tyrolerhus kommunen ikke vil ha. Jeg vet snart ikke hva vi skal gjøre, sier Roar Freddy Andreassen.

Eieren av tomten i Gullskårveien på Rolvsøy er frustrert.

– Først prosjekterte vi et ekte tyrolerhus på tomta. Det fikk vi blankt nei til.

– Nå prøver vi med helt nye tegninger og et nytt byggefirma. Vi har tatt bort mye av tyrolerhuspreget, sier Andreassen til FB.

Tommelen ned – igjen

Men rådmannen går inn for å vende tommelen ned også for de nye tegningene Andreassen presenterer.

Saken er likevel så kontroversiell at den må til politisk behandling i planutvalget før avslaget er endelig. I sitt siste møte valgte planutvalget å utsette saken for befaring.

– Har du feil smak, Andreassen?

– Det høres slik ut, og at kommunen skal bestemme hva vi skal bygge og hvordan vi skal bo. Kommunens saksbehandler liker funkisstilen, men jeg vil absolutt ikke ha noe funkishus.
Kommunepolitikerne kommer nå på befaring 5. mars.

– Dette er siste mulighet. I tilfelle får vi bli boende i Råde eller finne oss et annet sted å bo på Rolvsøy. Så får vi heller selge tomten til noen andre som liker funkis. Kommunen har også signalisert at de vil ha huset plassert lenger ned på tomten, men da mister vi utsikten, og det ønsker vi jo ikke.

Har godtatt tyrolerhus før

Det var Anita Vik, Frp, som foreslo saken utsatt i onsdagens møte i planutvalget.

– Vi i Frp er så absolutt ikke imot tyrolerhus. Vi har veldig lyst til å si ja til et tyrolerhus på denne tomten, sier Anita Vik.

Hun poengterer at det fra før er forskjellige byggestiler i området.

– Det er til og med bygget tyrolerhus ikke langt unna. En slik byggesak skal ikke avgjøres ut fra personlig smak, sier Anita Vik til FB.

Mener huset er feilplassert

Byggesaken til Andreassen blir betegnet som tyrolerhus i saksdokumentene.

I dokumentene til politikerne handler det også om visuelle kvaliteter, estetikk og byggeskikk.
Rådmannens saksbehandler liker heller ikke plasseringen på tomten.

«Vi anser at boligbygget bør plasseres på en lavereliggende del, lenger øst på eiendommen».
Rådmannens saksbehandler skriver at det må stilles spesielt strenge krav til arkitektur når huset avviker fra prinsippene i lokal byggeskikk.

«Omsøkte tiltak oppfyller ikke disse kravene fordi terrenget er tilpasset bygningen og ikke motsatt. Dette gjør i sin tur at bygningen virker fremmed og malplassert», heter det fra rådmannens saksbehandler.

Artikkeltags