Protesterer mot nye «kassehus»

Rino Kristiansen og Gry Vågslid Gardsteig viser frem stedet hvor det kan bli nye hus – mellom gjerdet og den gamle bebyggelsen i Heibergs gate 1og 3.

Rino Kristiansen og Gry Vågslid Gardsteig viser frem stedet hvor det kan bli nye hus – mellom gjerdet og den gamle bebyggelsen i Heibergs gate 1og 3. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det er et gryende beboeropprør på gang mot enda et nytt byggeprosjekt i forgården til Vaterland.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

– Nå må byens politikere ta en prinsippdebatt på hvordan bebyggelse vi skal ha i Vaterlands forgård, sier naboene Rino Kristiansen og Gry Vågslid Gardsteig. De vil ha svar på om det passer med firkantede kasser eller om det skal settes noen andre krav til arkitekturen.

Les også: Rådmannen i Fredrikstad ville ikke godkjenne planene til tyrolerhusbygger Roar Freddy Andreassen på Rolvsøy.

Fra før har byens politikere nylig godkjent et omstridt boligprosjekt på Ringverven, kloss inntil den gamle bebyggelsen i Vaterland. Nå har den samme eiendomsutvikleren, Consensus Eiendom, enda et prosjekt på gang ved innkjøringen til Vaterland.

Byggeplanene er på gang i hagen bak Heibergs gate 1-3, som nylig er satt i stand.
– Vi mener at det heller ikke er noen grunn til å fortette noe mer her. Ta heller vare på de grønne lungene, det er nok av andre steder på Øst- siden det går an å bygge ut, sier nabo Gry Vågslid Gardsteig.

– Vi befinner oss jo på historisk grunn, rett ved både vollgravene og den gamle bebyggelsen i Vaterland, legger hun til.

Slik kan det bli i Vaterland-området.

Prøver på nytt

Consensus Eiendom har i første omgang fått avslag, men har justert planen og har god tro på å få ja.
– Vi bygger i funkisstil. Det er mye funkis i området, så dette mener vi passer bra, sier daglig leder Erik Rødningen i Consensus Eiendom.

Det er mye funkis i området, så dette mener vi passer bra

Det dreier seg om tre nye eneboliger han vil bygge.
–De nye husene vil bli bygget i to etasjer og med 80 kvadratmeter grunnflate. Samtlige hus i dette området er i to etasjer, sier Rødningen.

Mener det er god plass

Han sier at en kikk på kartet klart viser at det er så mye udisponert areal at det er naturlig å bygge noe.
– Jeg vil også henvise til at Fredrikstad kommune er opptatt av å bruke denne typen tomter til fortetting. Det dreier seg om et veldig attraktivt område, og de nye husene vil uansett ligge i bakgården så de nesten ikke blir synlige fra veien, sier Rødningen.

Artikkeltags