For 11 år siden kjøpte de to et slitent hus fra 1920-tallet beliggende på en dårlig, sliten gressbakke. Rolvsøyveien går rett på nedsiden, men siden det skulle bygges firefeltsvei borte ved jernbanen og dagens Rolvsøyveien skulle bli gang- og sykkelvei, satte de to i gang med å forvandle eiendommen.

Se bildegalleri fra hagen i Rolvsøyveien her

Nevenyttige

– Vi startet oppe i det ene hjørnet, ler Heidi Helen, som forteller at paret på den tiden hadde dårlig råd og ikke all verdens midler å bruke på prosjektet.

Hva gjør du med mordersneglene i hagen? Gartner-Steinar har svaret:

 

Men ektemann Jan, som til daglig er elektriker, er nevenyttig og det slitne huset fikk etter hvert både tilbygg med innebygd veranda og vinterhage.

Startet på den ene siden

De startet arbeidene med hagen på den siden av huset som ikke vender ut mot den trafikkerte Rolvsøyveien. Her startet paret ganske riktig oppe i det ene hjørnet og jobbet seg nedover mot huset, der de har fått anlagt alt hva hjertet måtte begjære av fasiliteter.

Se stort bildegalleri av herlige uteplasser i hele distriktet

Øverst i hagen er det drivhus og lysthus, der Heidi Helen utfolder seg.

Så går man gjennom en roserekke og kommer til badebassenget paret har fått anlagt. Nedenfor har Jan fått bygget opp en overbygd platting med jacussi, utegrill og sittegruppe.

Alltid en krok med sol

–  Du kan kalle det Rolvsøyveien spa & bad, sier Heidi Helen.

Ekteparet har anlagt sittekrokene sine slik at det til enhver tid på dagen alltid er én kosekrok med sol å slå seg ned i og én krok med skygge.

Eksotisk

Av grønne innslag inneholder hageanlegget blant annet en rekke eksotiske planter. Heidi Helen har fått plantet alt fra druer, mandeltre og sitrontre til kiwi og appelsin.

– Jeg er vedig glad i denne hagen. Jeg har veldig sterke følelser for denne plassen her. Den er alfa og omega når vi kommer hjem fra jobb. Men så er vi da også veldig hjemmekjære, begge to, sier Heidi Helen, som til daglig er renholdsleder ved Glemmen videregående skole.

Hun har også startet «keramikkverksted» i hagen. Av gamle badehåndklær, tørkehåndklær og duker – og sement og fliselim – lager hun kreasjoner hun skal bruke som potter og lykter.

Men nå kommer Rolvsøyveien

Nå var ekteparet egentlig klare for neste skritt:  å starte arbeidene på forsiden av huset – den som vender mot det de trodde var en fremtidig gang og sykkelvei. I våres kom beskjeden om at den nye firefeltstraseen ikke skal bygges langs jernbanen likevel, men derimot legges ved nåværende trasé.

– Det slo litt lufta ut av oss, sier Heidi Helen.

– Får aldri dette igjen

De har begravd alt av planer om å forskjønne den andre halvdelen av hagen nå, og innser at de kanskje ikke får nyte fruktene av arbeidet de har lagt ned de siste 11 årene i altfor lang tid fremover.

– Vi har ingen annen mulighet til å komme inn på eiendommen vår enn via Rolvsøyveien. Jeg ser ikke helt hvordan det kan løses annerledes. Og vi får jo aldri dette igjen, sier Heidi Helen.

Ting tar tid!

Skal de gi noen råd til mennesker som har lyst til å bygge opp et hageanlegg med bassengfasiliteter og eksotiske innslag, må det være dette: Ting tar tid.

– Ikke ha for store planer. La ideene dine modnes.