Det gamle feriehjemmet på Oven står for fall etter å ha råtnet på rot lenge. Nye planer er godkjente og utbygger gleder seg over at dispensasjoner er gitt.

2004: Ungdomsgjenger i festrus er i ferd med å ta knekken på Storesand feriekoloni på Oven i Råde. For å si det som det er: Stedet ser ikke ut!

– Vi satser på fire hytter, de største på omtrent 100 kvadratmeters størrelse, sier Nævdal som håper at prospektene vil være klare i løpet av få dager og at man eventuelt kan sette spaden i jorda i løpet av høsten, sier Nævdal til Moss Avis.

– Da vil vi ha hyttene innflyttingsklare før sommeren neste år. Det under forutsetning av at markedet reagerer positivt på det som blir presentert.

LES OGSÅ: Nille Oven fant hundrevis av andeskjell på Oventangen lille nyttårsaften. De sjeldne krepsdyrene vokste på en trosse som ble skylt i land.

Forfall

Storesand har de siste årene forfalt og samtidig vært utsatt for omfattende hærverk. Det er opprinnelig en feriekoloni og har i mange år vært i Moss kommunes eie. I 2012 ble det solgt til Storesanden AS for 5, 2 millioner kroner
Noe av det som har hindret Nævdal og hans firma i å utvikle den seks mål store tomta sør på Oven og med utsikt over hele Oslofjorden, er dispensasjonen med hensyn til størrelse.

– Det er slik at det tidligere feriehjemmet har vært større enn hva som er tillatt bygget. Det ville bety at i det øyeblikket vi hadde revet bygget, så måtte vi ha forholdt oss til et regelverks om gir oss en helt annen størrelse på bygningsmassen. Nå har kommunen for lenge siden gitt oss dispensasjon og vi er klare til å bygge, sier han.

– Du kunne ha utnyttet plassen bedre, presset inn flere boenheter?

– Dette er en perle og vi satser på å bygge hus som er i en harmoni med omgivelsene. Vi kunne ha gått høyere, men foretrekker å forsøke å realisere prosjektet med lavere bygninger, uten eventuelle hemsløsninger.

LES OGSÅ:

Høy prisklasse

De fire hyttene vil alle være frittstående og Nævdal utelukker ikke at kvadratmeterprisen kan bli høy.

– Dette er et prosjekt der vi neppe vil gå på akkord med for mange kvalitetsprinsipper, sier han.

– 40.000 kroner eller mer per kvadratmeter?

– Det kan ikke utelukkes at det kan bli dyrere enn som så, sier Johannes Nævdal.

Utbygger har for øvrig vært i kontakt med brannvesenet for å tilby feriehjemmet slik det står i dag, til nedbrenning.
– Jeg synes det høres ut som en god løsning, men vi avventer beskjed fra entreprenør og brannvesen, sier han.