Norges vakreste hjem ligger i Halden

Vinnerparet: Karianne Christensen og Jon Ivar Ask gikk helt til topps i konkurransen Norges vakreste hjem 2015, som arrangeres av interiørmagasinet BoligPluss. Foto: Maria Svanevik/BoligPluss

Vinnerparet: Karianne Christensen og Jon Ivar Ask gikk helt til topps i konkurransen Norges vakreste hjem 2015, som arrangeres av interiørmagasinet BoligPluss. Foto: Maria Svanevik/BoligPluss

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Ifølge interiørmagasinet Boligpluss har Karianne Christensen og Jon Ivar Ask fra Halden Norges vakreste hjem.

DEL

Det er sjuende året at magasinet Boligpluss arrangerer konkurransen «Norges vakreste hjem» og denne gangen gikk altså huset i Os Allé i Halden helt til topps. Huset ble bygd i 1920.

– Det er helt fantastisk. Jeg hadde selvsagt et håp, men trodde virkelig ikke vi skulle vinne. Det var så mange fine hus i finalen. Jeg fikk helt sjokk da de ringte, forteller Karianne Christensen på telefon fra Oslo, hvor hun feiret sammen med magasinet og de andre finalistene.

Tatt mye tid

– Vi har fått hotellovernatting og champagne før klokka 10. Det er ikke måte på, smiler den glade vinneren.

Hun tror årsaken til at de vant er at de har en helhetlig stil, hvor de har tatt vare på mye av det gamle samtidig som de har tilført noe nytt.

– Det er du som er interiørsjefen hjemme?

– Hehe. Ja. Stakkars Jon Ivar. Jeg kommer med masse forslag og han sier bare ja eller nei, sier hun.

Christensen legger ikke skjul på at det har tatt tid å få den tidligere skomakerboligen slik den framstår i dag.

Mye tid og maling

– Jeg har brukt mye tid. Jeg har malt og malt i et kjør i to år og det har gått med mange liter maling. Men jeg synes det er veldig morsomt, forsikrer hun.

Etter mye jobbing med en salig blanding av pågangsmot og motløshet har huset blitt akkurat slik hun håpet.

– Vi har fått boligen til å bli nesten akkurat slik som vi drømte. Når jeg går inn døra hjemme får jeg fred i sjela etter en stressende dag på jobb. Akkurat sånn tenker jeg at et hjem bør være. Et sted hvor man trives og kan senke skuldrene. Nå er vi nesten i mål og kan endelig sette oss ned, slappe av og bare nyte, sier hun.

Leken stil

På spørsmål om hvordan hun vil beskrive stilen sin svarer hun:

– En leken og nordisk stil med en blanding av gamle og nye ting i skjønn forening.

Når hun blir bedt om å beskrive hva som er unikt med huset svarer hun:

– Huset er fra 1920-tallet. Her er det høyt under taket, det er fortsatt originale tregulv i alle rom, brede lister og gamle dører. Sammen med dette gamle har vi blandet inn noe nytt interiør slik at det framstår som i tiden, men med sjel.

Hun henter inspirasjon fra magasiner, Instagram og Pinterest.

Verdige vinnere

– Karianne og Jon Ivar er virkelig verdige vinnere. De har med stø hånd innredet den gamle fabrikkboligen fra 1920 med rene linjer og unike funn. Juryen falt spesielt for den fine fargebruken, med ulike farger i hvert rom, og den gjennomførte stilen. Det idylliske hjemmet er innredet på en personlig og vakker måte, sier juryleder og sjefredaktør i BoligPluss, Birthe Midtun.

Premien er et gavekort på 50.000 kroner fra Grønt Fokus og 10.000 kroner fra Jotun.

Artikkeltags