Fredrikstad bibliotek kommer med et godt tips til den leseglade – det kan være bøker du kanskje ikke engang visste fantes. Denne uken er det Halve kongeriket: «Arvingen», «Drømmeprisen» og «På tronen» av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug.

En av gledene ved å være ansatt på barne- og ungdomsavdelingen er å få lese de nye ungdomsbøkene som utgis! Oppgaven er vel egentlig å lese bøkene for å formidle de videre til ungdommene, men ofte gir bøkene meg en fullverdig litterær opplevelse, også som voksen leser.

Serien Halve kongeriket er nettopp en slik serie! Bokserien består av bøkene «Arvingen» (2020), «Drømmeprisen» (2021) og «På tronen» (2021).

Jeg føler noen serverer meg «Skam», Netflix-serien «Young Royals», TV2-serien «Kjære landsmenn» og historien om Håkon og Mette-Marit i en og samme smørje! Og det er en deilig og underholdende smørje! Det er kanskje litt flaut å innrømme det, men hvem liker ikke litt kongelig sladder og kaos?

I den første boken «Arvingen» møter vi 17 år gamle Lena. Hun flytter til Oslo sammen med foreldrene for å starte et nytt liv og holde seg unna skandaler. Hun starter på Elisenberg videregående skole, og der går også de kongelige tvillingene Karl Johan og Margrethe. Lena forelsker seg i kronprinsen og i bagasjen har hun hemmeligheter som kan ødelegge for dem begge ...

Arvingen er en moderne kjærlighetshistorie om å leve med sine tabber og være kjendis i sosiale medier.

Netflix-filmen av den første boken i serien, «Arvingen», skal være ferdig i 2022. Det er bare å glede seg; samme om du er ungdom eller om du er en voksen dame som smugleser ungdomsbøker (og liker det!).