Gå til sidens hovedinnhold

Biblioteket bruker magasinet hver dag

Artikkelen er over 5 år gammel

Avdelingsleder og bibliotekar Anne Trine Skjulhaug forteller at de finner frem bøker på magasinet flere ganger hver dag. Og noen bøker skal ikke til et felleslager i Mo i Rana.

I torsdagens avis kunne vi berette om motsetninger mellom litteraturviter Bernhard Ellefsen og nasjonalbiblioteksjef Aslak Sira Myhre; om bibliotekenes rolle – hva som skal lagres lokalt – og hva som skal til et felles lager nordpå. Ellefsens utdypende kommentar i Morgenbladet forrige fredag får tilsvar fra Myhre fredag.

Det er 97.516 titler fordelt på bibliotekene i sentrum, på Gressvik og på Selbak.

– Titler er så sin sak, men vi har 146.439 eksemplarer siden mange bøker finnes i mer enn et eksemplar, og mye av det finner du i magasinet med 39.490 titler som er fordelt over tre etasjer hos oss i sentrum. I femte etasje er det bøker vi tar vare på som ikke lånes ut, også har vi en etasje med faglitteratur og en etasje med skjønnlitteratur, forklarer Skjulhaug.

– Hva vil dere sende til et felles lager i Rana?

– Mye vil havne der oppe, men bøker som omhandler Fredrikstad eller er skrevet av Fredrikstad-forfattere forlater ikke biblioteket, forklarer Skjulhaug.

I fjor kjøpte biblioteket inn 10.503 bøker på 3.812 titler. Cirka 12.000 bind ble kassert.

– Det er en ønsket nedgang i antall bind, sier Skjulhaug.

 

Kommentarer til denne saken