Isak bor på Slevik i 2024

BOK FRA SLEVIK:  Forfatter Bjørn Andreas Bull-Hansen ute med ny bok Den handler om Isak, og er lagt til Fredrikstad og Slevik. Foto: THomas H. Arntsen

BOK FRA SLEVIK: Forfatter Bjørn Andreas Bull-Hansen ute med ny bok Den handler om Isak, og er lagt til Fredrikstad og Slevik. Foto: THomas H. Arntsen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Etter tre år kommer forfatter Bjørn Andreas Bull-Hansen med ny roman – om Isak.

DEL

Isak er læreren som opplever en personlig tragedie. Han blir alkoholisert og febersyk. Når han våkner, så er alle døde eller borte. Året er 2024.

Nytt liv på Slevik

Isak velger å starte et nytt liv på Slevik, et sted han kan føle seg hjemme. Han lever der alene i 30 år. At Bull-Hansen selv har bodd på Slevik i snart ti år, gjør at han kan skrive om hovedpersonen med lokalkunnskap, og en dose kjærlighet.

– Jeg er glad i dette stedet, og jeg håper at min begeistring for Onsøy og Fredrikstad kommer til syne i den fremtidsdystopiske boka, utdyper han.

– Hva skjer så, hvordan går det med ham etter flyttingen til Onsøy?

– Det kan jeg ikke røpe. Det må leseren nesten finne ut, humrer forfatteren om sitt siste skjønnlitterære verk.

Han har trykket opp nesten 2.400 bøker, men for første gang er hans bok også tilgjengelig digitalt som e-bok.

Han skal presentere boken i Oslo på fredag. Det gjør han på Sehesteds plass, mellom forlaghusene til Gyldendal og Aschehoug –  to av hans gamle forlag.

Islamkritisk

Han legger ikke skjul på at han er islamkritisk, men «Isak» er ingen bok om islam.

– Jeg må gjerne tolkes som islamkritiker også. Men jeg er jo utdannet innen økonomi, og derfor bruker jeg en del tallmateriale fra blant annet Statistisk sentralbyrå for å vise hvordan verden vil se ut i fremtiden, og europeerne blir færre. Jeg har brukt mye tid på å gjøre beregninger, forklarer han.

Forlegger

Men mest interessant er det at Bull-Hansen i august tok skrittet helt ut, og ble forlegger på Nidhogg forlag.

– Jeg fant ut at det blir mye mer penger igjen til meg hvis jeg styrer dette selv, og jeg mener at jeg via mine kontakter kan få utført alle forlagstjenester like godt og rimelig uten å gå veien om noe forlag. Jeg tror at bokbransjen er på vei dit musikkbransjen er. Og jeg jobber med å bli en ressurs for andre forfattere også, sier Bull-Hansen om sitt eget forlag. Forfatteren jobber stort sett 12-15 timer hver dag, og benytter stillheten hjemme på dagtid til å skrive.

Artikkeltags