For 16. år på rad har Fredrikstad EnergiSalg i samarbeid med Fredriksstad Blad delt ut Bluzz-midler til lag og foreninger.

Etter en to uker lang konkurranse på Facebook, var det til slutt Fredrikstadungane barne- og ungdomsteater som kunne innkassere hovedpremien.

Første gang i Norge

Som første teater i Norge setter Fredrikstadungane opp musikalversjonen av C.S Lewis' klassiske historie fra Narnia: «Løven, heksa og klesskapet».

Det skal avvikles 20 forestillinger i januar-februar, og nærmere 175 barn og unge skal dele på de forskjellige kostymene.

– Dette er kjærkomne midler, og jeg kan love at pengene vil bli vel anvendt, sier Jørgen Søderberg Jansen, leder i teaterets PR-gruppe, og legger til:

– Vi håper på 3.500- 4.000 besøkende. Siden det er første gang stykket settes opp i Norge, finnes det ikke kostymer å låne fra andre teatergrupper. Alt må kjøpes eller lages fra bunnen av, og det koster penger. Men vi kommer langt med 50.000 kroner. Det kommer til å bli fargerikt og flott!

Trenger uniformsjakker

Fredrikstadungane barne- og ungdomsteater var én av tre finalister som konkurrerte om hovedpremien. De to andre finalistene var Rolvsøy Skolekorps og St. Croix Innebandyklubb som fikk henholdsvis 15.000 og 10.000 kroner hver i støtte til sine aktiviteter. 

Skolekorpset søkte om penger til å oppgradere uniformsjakkene til drilljentene. I søknaden forteller de at de ikke har kjøpt nye jakker siden korpset ble grunnlagt i 1963, kun sydd om gamle musikantuniformer.

Nå er tiden inne for å fokusere på drilljentene som fortjener å bli fornyet.

– I fjor sydde vi nye skjørt til jentene i korpset, men uniformsjakkene bærer preg av å være gamle, heter det i søknaden fra skolekorpset.

Nytt bandygulv

St. Croix innebandyklubb, som har base i Borgehallen, teller ca. 100 medlemmer i alderen fem til 50+.

 I år arrangerte klubben Pirates Cup i Borgehallen for 7. året på rad.

Nå ønsker klubben å utvide cupen med enda flere lag, men for å kunne gjøre det må de ha tilgang til flere spilleflater. Løsningen er å investere i et utendørs innebandygulv.

Totalt deles det ut 125.000 bluzz-kroner to ganger i året. I år er det 11 lag og foreninger som får tildelt midler.

Følgende foreninger og lag har fått midler i denne tildelingsrunden:

 • Fredrikstadungane barne- og ungdomsteater – lostymer til Narnia: Løven, heksen og klesskapet.
 • St. Croix innebandy – utegulv for cupspill.
 • Rolvsøy skolekorps – uniformsjakker.
 • Kråkerøy IL jenter 2005 fotball–draktsett.
 • Gamle Fr.stad/S.borg/Rolvsøy G14-15-16 – treningsjakker.
 • Litteraturfestivalen Ord i Grenseland – skoleprogrammet.
 • Saltnes Sportsklubb – utstyr/innebandyvant.
 • Borge Turnforening – rg små apparater.
 • Esports LAN gaming – premier/utstyr.
 • Foreningen Klassiske toner – skoleprogram Mozartfestival.
 • Trosvik jenter 2008 fotball – treningsoverdeler med logo.