Ser at matbutikker er stappfulle av påskeblomster. Blomsterbutikkene sier de ikke får tak i blant annet påskeliljer. Jeg snakket med tre ulike blomsterforhandlere fredag før palmesøndag, og ingen hadde påskeliljer.

Matbutikkene selger påskeblomster så det ljomer, nesten vanskelig og komme inn døra enkelte steder. Hvor kommer de fra?

Grossisten sto frem og sa de var fortvilte over at de måtte kassere store partier med nettopp påskeblomster. Blomsterforhandlerne må holde stengt, også plukk og vipps ble gjort ulovlig. Ring og vipps er visst det man må.

Ja det er mange av de eldre som ikke skjønner dette med vipps og hente og alt som er, men la oss andre være litt behjelpelige og yte litt solidaritet og hjelpe de som trenger hjelp da. Vi, forbrukerne får ikke lov og ta på den blomsterpotta eller den buketten vi ikke kjøper av en eller annen merkelig grunn. Hva er dette for noe visvas.

Mens vi på matbutikken får lov å rote i planter og buketter med fingrene fulle av jord og virus når vi fortsetter vår ferd gjennom butikken hvor vi sjekker brødene og plukker rundstykker før vi klemmer i hjel avokadoen og eplene på vår vei bort til løsvektgodteriet ... nei nei nei, slutt å pelle på maten.

Undrer meg på hvorfor matbutikken får selge blomster når blomsterhandleren ikke får lov.

Dette er ikke tiden for å kjøpe blomstene våre på matbutikken, skal vi ha faghandel må vi faktisk bruke dem som er. Tenk dere den dagen da vi sitter på nett og bestiller våre kondolanse- og brudebuketter på matbutikken. Ferdig masseprodusert av ufaglærte i utlandet. Vil vi dit? Ikke jeg.