Blodrøde tall for byens største bingo

Omsetningen i de to lokalene til Bingo Aarumgården AS har falt fra 64 millioner i 2014 til 44,5 i fjor, og eieren har måtet bokføre tap i millionklassen de siste seks årene.

Omsetningen i de to lokalene til Bingo Aarumgården AS har falt fra 64 millioner i 2014 til 44,5 i fjor, og eieren har måtet bokføre tap i millionklassen de siste seks årene. Foto:

De siste årene har vært langt fra lukrative for bingoaktøren i Aarumgården. 2019 endte med nok et underskudd i millionklassen.

DEL

De siste årene må fortone seg som en sammenhengende nedtur, rent omsetningsmessig, for bingoaktøren i Aarumgården. Siden 2014 har omsetningen gått ned med rundt 20 millioner kroner og endte i fjor på 44,5 millioner kroner.

Og resultatet før skatt føyer seg inn i rekken av tap for dette bingolokalet på 1,5 millioner kroner. Dog var tapet i 2014 større med hele 2,1 millioner.

Familieeid selskap

Det er Hesland-familien som eier og driver Bingo Aarumgården samt en rekke bingoer rundt i landet, samlet i selskapet Hefin AS. Men omsetningsnedgangen er også dårlig nytt for organisasjonene som nyter godt av tilskuddene bingospillene gir dem. Det er mange lag og foreninger i Fredrikstad som mottar støtte.

– Resultatet er et speilbilde av de endrede vilkårene bingoene fikk for noen år siden. Da mistet vi noen av våre beste spill, som ble erstattet av Norsk Tipping. De får sin andel av omsetningen, sier talsperson for familien Hesland, Rune Lekang.

Konkurranse fra utenlandske nettspill

Han forteller også om stadig større konkurranse fra utenlandske servere som kun tilbyr nettspill og der aktørene beholder hele overskuddet selv.

I Norge må bingohallene ha en omsetning på to millioner kroner på bingo på papirspill, før de får tilby nettbaserte spill. Bransjen er sterkt regulert gjennom lotteritilsynet. En prosentvis andel av omsetningen skal gå til lag og foreninger bingolokalene samarbeider med.

Utviklet eget spill

– Vi har akseptert at vi har tapt penger, men har utviklet vårt eget nettspill, som vi kommer til å rulle ut innen kort tid. Vi har også trimmet driften, sier han og mener bingoselskapet i Aarumgården er et speilbilde på hele virksomheten familieselskapet driver.

Familien eier og driver 29 bingohaller og er leverandør av maskiner til en lang rekke andre.

– Så langt i år, med de tiltak vi har gjennomført, ser det positivt ut for den videre driften. Når vi gjenåpnet i mai (etter korona-nedstengningen, red.anm.) endret vi driften vesentlig, så nå har vi tilnærmet balanse i driften, forteller Lekang.

Økonomiske muskler

Familien Hesland har drevet bingohaller i over 50 år og er på eiersiden i flere næringer, blant annen eiendom.

– Vi har økonomiske muskler til å stå i dette løpet. Eier er økonomisk ressurssterk så det er ingen fare for selskapets eksistens, sier han.

I Bingoen i Aarumgården er det ti personer som er knyttet til driften. Lokalet holder åpent fra morgen til klokken 23.00 om kvelden. Lekang anslår at de har et 20-talls kunder inne i hver avdeling til enhver tid.

– Bingohallene regnes som et sosialt møtested, sier Lekang.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken