Blir Nygaardsgaten «Skyggenes dal»? 

Cityplan har lansert denne modellen for nybygg i kvaralet etter Cewex-gården som brant.. – Hvorfor ikke trekke fasaden tilbake på de øverste etasjene, spør Sverre Skaarberg.  Modell: MAD Arkitekter

Cityplan har lansert denne modellen for nybygg i kvaralet etter Cewex-gården som brant.. – Hvorfor ikke trekke fasaden tilbake på de øverste etasjene, spør Sverre Skaarberg. Modell: MAD Arkitekter

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Sverre Skaarberg reagerer på bakgrunn av planene for nytt «Cewex-kvartal» som nylig ble presentert.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nye og høyere bygninger gjør at kommunens «paradegate» nå virker trang og skyggefull. Kanskje en idé å trekke 5. og 6. etasje noe inn i front på alle bygg som nå heretter skal oppføres?

Det er mange år siden ny byggelinje for Nygaardsgaten ble vedtatt. «Bardagården» i krysset Nygaardsgaten – Arne Stangebyes gate – Holwechsgate ble rykket inn fra den gamle byggelinjen. Det samme ble hjørnegården der Japan Foto holder til nå.

Da Fredriksstad Sparebank i sin «glanstid» skulle føre opp et nytt bygg, ble byggelinjen fraveket. Nå er DNB eier av bygget.

Nygaardsgaten er og blir som alle andre kjedelige gater. Jeg savner de gamle Ap-politikere som hadde fremtidsvyer – men som de fravek.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken