Gå til sidens hovedinnhold

Blir lindetrærne på Østsiden erstattet?

«Jeg spurte om hvem som tok avgjørelsen om felling? Ingen har svart, så nå har jeg et spørsmål til: Blir det plantet nyt trær i området?»

Debattinnlegg Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

"Trær er levende organismer som oppnår høy alder. De har stor nytteverdi. Bevaring av hvert eneste tre i bymiljøene er viktig. Ønsker om bedre utsikt og spontane innskytelser fører til at vi mister trær som kan stå i mange tiår til. Vi må komme oss videre fra dette", står det i en fyldig og til dels rystende artikkel om trær og vern av trær i Dagsavisen 5. juni (Stammekrigen, Tor Sandberg).

For to uker siden hadde jeg et leserinnlegg i byens aviser. Innlegget handlet om lindetrærne som er felt i gaten fra rundkjøringen på Østsiden mot Gamlebyen. Lind kan bli opptil fem hundre år gammel og treet tåler godt både forurensning og beskjæring, skrev jeg. Årringene er ikke så tydelige på bildet mitt av den siste stubben, men vi talte dem på stedet. Det hadde tatt mange år for trærne å bli så store som de var.

Jeg tror ikke at fellingen av trærne i denne gaten skjedde etter en spontan innskytelse. Men jeg spurte om hvem som tok avgjørelsen om felling? Ingen har svart, så nå har jeg et spørsmål til: Blir det plantet nyt trær i området?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.