Bli med på årets mangfoldsdag!

Fra Mangfoldsdagen på Fiskebrygga i Fredrikstad sentrum 29. juli 2019. Årets arrangement er flyttet til Gamlebyen kulturhus.

Fra Mangfoldsdagen på Fiskebrygga i Fredrikstad sentrum 29. juli 2019. Årets arrangement er flyttet til Gamlebyen kulturhus. Foto:

Av

Mangfoldsdagen i Fredrikstad er blitt en fast merkedag, slår arrangøren fast, og appellerer til alle som ønsker at Fredrikstad skal fortsette å være en by der alle føler seg velkomne!

DEL

Leserbrev

29. juli 2017 var det varslet en demonstrasjon i Fredrikstad av en organisasjon som fremmer hat og frykt. Fredrikstads befolkning mobiliserte og demonstrasjonen ble stoppet.

I september samme år ble det avholdt en solidaritetsparade for å vise at Fredrikstad er en by hvor alle er velkomne, uavhengig av legning, funksjonsnivå, kjønnsuttrykk, religion og politisk orientering.

I 2018 ble Mangfoldsdagen etablert og lagt til 29.07. Dette har blitt en fast merkedag i byen vår og i år arrangeres Mangfoldsdagen for tredje gang i Fredrikstad.

Fredrikstad kommune er rasismefri sone og det gjøres en kjempeinnsats av kommunen, politiske partier, organisasjoner og enkeltindivider for at byen vår skal være et godt sted å leve for alle. I år ønsker vi derfor at Mangfoldsdagen blir en feiring av den fantastiske og mangfoldige byen vår, og alle ildsjelene som gjør Fredrikstad til Norges fineste og rauseste by.

De siste to årene har Solidaritetstorget stått som hovedarrangør av Mangfoldsdagen. Solidaritetstorget er en felles arena for mange lag, foreninger og partier, der alle parter har et felles mål: Arbeide for et samfunn som inkluderer alle. De viktigste oppgavene er arbeidet for solidaritet, inkludering og menneskerettigheter.

Solidaritetstorgets verdier bygger på likhet, fellesskap og solidaritet.

Solidaritetstorget inviterer i år til mangfoldsfeiring på Gamlebyen Kulturhus. Her blir det spill og moro for store og små. På dagtid kan du ta med familien innom for å spille kubb på plenen, spise pølser, eller gå på rebusløp rundt Gamlebyen. Arrangementet passer for barn i alle aldre og er selvsagt gratis. Vi byr på pølser, saft, kaffe og aktiviteter. Kafeen på Kulturhuset holder også åpent om du ønsker noe annet.

Norsk Folkehjelp Fredrikstad og Månegartneriets 'Åpen hage – et sommereventyr for alle barn!' legges til kulturhuset denne dagen. Det er en aktivitet finansiert av Gjensidigestiftelsen. Der kan barna lære om insekter og planter, lage blomsterkranser og bake pizza i Månegartneriet. På Mangfoldsdagen bygger vi biehoteller. Påmelding er obligatorisk og skjer på Facebook – Åpen hage.

På kvelden ønsker vi de voksne velkommen tilbake til hagen på Kulturhuset og konsert med bandet Kutsaka (som betyr «vær glad» på Xangana, et språk som snakkes i Mosambik). Konserten er også gratis, men vi håper på støtte til et solidaritetsprosjekt via Vipps. Mer info om dette på selve arrangementet. Vi gleder oss til en hyggelig kveld og håper å se dere der.

Velkommen til alle som ønsker at Fredrikstad skal fortsette å være en by der alle føler seg velkomne!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags