Gå til sidens hovedinnhold

Bli med å lage tidenes kvinneuke!

Artikkelen er over 1 år gammel

8. mars-komiteen i Fredrikstad ønsker å utvide kvinnedagen 8. mars til en kvinneuke. Her inviteres alle interesserte til å bli meg og gi nytt innhold til dagen/uka.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Med i underkant av tre måneder til den internasjonale kvinnedagen ønsker 8. mars-komiteen i Fredrikstad å komme med en oppfordring til næringslivet, kommunen, organisasjoner og foreninger. Hvert år arrangeres 8. mars i Fredrikstad. De siste årene har oppmøtet og programmet vært solid og interessen for dagen økende. Dette er bra og en gledelig utvikling. Nå ønsker vi i 8. mars-komiteen et enda større og bredere arrangement velkommen!

For å klare dette trenger vi å spille på lag med næringslivet, kommunen, byens frivillige organisasjoner og byens partier. Derfor sender vi dette åpne brevet i håp om at nettopp DU vil hjelpe oss i land med tidenes markering.

Resten av uka håper vi dere fyller opp programmet.

8. mars-komiteen ønsker at hele uke 10 blir en uke fylt med arrangementer for store og små, og at dette blir en uke hvor vi er litt ekstra bevisste på kvinnekamp. Demonstrasjon og appeller står vi som vanlig for på selve kvinnedagen. Der er alle med interesse for kvinnekamp hjertelig velkomne. Resten av uka håper vi dere fyller opp programmet. På denne måten når vi kanskje ut til enda flere og dere får fokusert på det dere brenner for. Arrangement eller programmet kan være så mangt!

For å gi noen eksempler til inspirasjon:

■ Bokhandel – hva med å lage en egen utstilling av bøker skrevet av damer eller om sterke kvinner?
■ Utesteder – inviter en kvinnelig DJ/girlband til å spille denne uken.
■ Trossamfunn/partier/organisasjoner – arranger et foredrag eller en samtale denne uken om feminisme, kvinnekamp eller om historiske viktige kvinner.
■ Gallerier – feministisk kunst eller foredrag om kvinner som har hatt stor innflytelse på forskjellige kunstformer.
■ Ungdomsklubber/foreninger – sett fokus på grensesetting denne uka.
■ Idrettsforeninger – åpen uken i forskjellige idrettsgrener for å utfordre gutter og jenter til å prøve ut sport og spill de kanskje ellers kanskje ikke hadde prøvd.
■ Kino – vis filmer av kvinnelige regissører eller med sterke kvinnelige karakterer.
■ Museum/historielag – viktige kvinner i Fredrikstad/Norge sin historie.
■ Restauranter – «feministisk» meny.
Og det kan være så mye, mye mer!

Gi oss gjerne beskjed om hva akkurat din bedrift, organisasjon eller forening ønsker å bidra med. Vi lager fellesprogram for uke 10 og vil reklamere for alle gode ideer. Ta gjerne kontakt med 8. mars-komiteen i Fredrikstad på Facebook.

Kommentarer til denne saken