Hjerneforsker blir ny leder for Atlas-bryterne

NY LEDER: Klas Pettersen er BK Atlas nye leder. Han tar over en klubb som ønsker å bli enda større.

NY LEDER: Klas Pettersen er BK Atlas nye leder. Han tar over en klubb som ønsker å bli enda større. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Bryting er tradisjonelt en arbeideridrett, men nå får BK Atlas en ekte akademiker som styreleder: Hjerneforskeren Klas Pettersen (42).

DEL

Firebarnsfaren er egentlig sarping, men har bodd på Trara de siste åtte årene. Han er et ubeskrevet blad i Fredrikstad-idretten, men blir nå altså styreleder for byens tradisjonsrike bryteklubb BK Atlas. Han tar over etter Bjørnar Rødje som takker for seg.

– Jeg har vært med i Trosvik som trener der, og har også barn i Nedre Glomma turn. Jeg ble introdusert for bryting for cirka tre år siden da eldstemann ville begynne i Atlas etter å ha testet ut sporten på Idrettens dag som FRID (Fredrikstad Idrettsråd) arrangerer. Det siste året har jeg vært med i styret etter at et medlem trakk seg ut. Da jeg ble spurt om å ta ledervervet, syntes jeg det var spennende, forklarer Pettersen.

Nok å gjøre

Brytesporten har tradisjonelt vært arbeiderklassens idrett. Slik er det ikke i dag, tvert imot er det idrett som fenger alle. Og som styreleder får Atlas altså nå en hjerneforsker med doktorgrad i biofysikk og nevrovitenskap, til daglig ansatt ved Universitetet i Oslo. Pettersen er gift og har fire barn fra tre til ti år.

– Du har tid til lederrollen i Atlas i tillegg, altså?

– Nei, på ingen måte, ler Pettersen, og legger til:

– Jeg synes det er fint å engasjere seg, og har virkelig fått sansen for miljøet her i Atlas. Vi har et aktiv og inkluderende miljø med både gutter og jenter, og også mange med innvandrerbakgrunn, forklarer han.

Pettersen får med seg Atlas-nestor Arne Amundsen som nestleder, og ikke minst Thomas Amundsen – den tidligere storbryteren. Han går inn som sportslig leder. Slik ble det nye styret: Klas Pettersen (leder), Arne Egil Amundsen (nestleder), Sara Tornstad (kasserer), Ann-Kristin Kjølholdt (sekretær), Thomas Amundsen (sportslig leder), Kathrin Hildebrandt og Majvi Brandbu (styremedlemmer).

Minus, men bra økonomi

Atlas har en solid og trygg økonomi tross et underskudd i 2017. Atlas hadde bokførte inntekter på 580.000 kroner, men fikk et underskudd på 175.000 kroner. Det skyldes i hovedsak utestående fordringer på 125.000 kroner – penger som kom på konto på nyåret, og dermed blir regnskapsført først i 2018.

Ironisk nok har også sportslig suksess kostet økonomisk. I brytesporten er det nemlig slik at klubbene selv må betale for utøvere på landslagsoppdrag, og i 2017 hadde Atlas flere utøvere på ulike landslag enn de hadde regnet med. Klubben tjente også mindre enn budsjettert på Atlascampen på Hvaler på sensommeren. Dermed ble det underskudd. Men Atlas har gjennom mange års god drift opparbeidet en solid egenkapital og har cirka 1,3 millioner kroner på bok.

Klubben har snaut 200 medlemmer og holder til i gode lokaler på Mineberget på Østsiden.

Vil vokse

– Hva er Atlas' utfordringer de neste årene og hvor går veien videre?

– Vi ønsker å vokse oss større, og utgangspunktet er fantastisk bra med våre eminente trenere i Gheorghe Costin og Gudrun Høie. De skal vi ta vare på. Vi har et forbedringspotensial på inntektssiden, for eksempel på sponsorsiden, og det skal vi jobbe med. Vi er både en bredde- og toppidrettsklubb, og det gror godt bak Grace (Bullen). Vi ønsker å satse enda mer på våre lovende talenter som det er mange av, og da må vi øke inntektene, sier Pettersen.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags