Gå til sidens hovedinnhold

Stjernen-styret tar grep: – Vi må se en forandring nå

Artikkelen er over 3 år gammel

Styreleder Bjørn Viggo Nilsen sier klubbledelsen nå forventer endringer fra trenerteamet og spillergruppen.

Stjernen har bare vunnet én av de seks siste kampene og har bare scoret fattige tre spillemål på 18 (!) perioder i samme tidsrom. Formutviklingen er med andre ord negativ, og med tapet mot Lørenskog tirsdag falt Stjernen for første gang utenfor sluttspillplassen.

Nå vil Stjernens styre og sportslige apparat gå mer aktiv inn i hverdagen.

– Vi ønsker å se en forandring. Spillerne er ikke fornøyd, og det er heller ikke vi i styret. Det handler blant annet om spillestil, sier Stjernens styreleder Bjørn Viggo Nilsen til FB dagen etter 1-2-tapet mot Lørenskog.

Fire tøffe kamper

– Er kritikken fra spillergruppen konkret?

– Ja. Men det jeg kan si generelt, er at gruppen ønsker en spillestil man evner å gjennomføre. Også handler dette ikke bare om treneren, og jeg synes balansen mellom selverkjennelse og kritikk internt har vært god, sier Nilsen.

Stjernen har fire kamper igjen før jul – programmet er knallhardt. Bortekamper mot Frisk Asker, Storhamar og Lillehammer, før Stavanger venter hjemme 21. desember.

– Det bør være en markant forandring før vi går til juleferie, legger Nilsen til.

Strømbergs fremtid

– De første spekulasjonene i Leif Strømbergs videre fremtid er i gang, hva tenker du om det?

– Jeg tror ikke det er riktig å kaste ut den og den i motgang, og jeg vet at det finnes kunnskap både i trenerteamet og spillerstallen. Så gjelder det å få gjennomført endringer som vi mener er riktige nå, sier Nilsen til FB.

– Sportssjef Rune Gulliksen får kritikk for flere av signeringene – hva tenker du om det?

– Jeg synes den er urettferdig. Først og fremst så må man ikke glemme at Rune er ekstremt lojal mot en lommebok som ikke er hans. I høst signerte vi en powerplay-back (Simon Karlsson) som vi traff bra på, det så alle – men så ble han skadet. Det er ren uflaks. Vi hadde litt penger igjen etter den signeringen, og vi hentet Victor Lindell – som både trener (Strömberg) og sport (Gulliksen) var enige om, sier Nilsen.

Ny center?

– Kan det skje noe mer på spillerfronten nå?

– Jeg kan ikke love noe, men signaler kan tyde på at det er sponsorer og støttespillere der ute som ønsker å engasjere seg ytterligere for klubben. Er så tilfelle vet vi hvor skoen trykker, sier klubbens styreleder.

Snart tilbake

Mathias Månsson og Anders Pedersen måtte begge gå av isen tirsdag med skader. Etter undersøkelser onsdag er det bekreftet at ingen av disse pådro seg alvorlige skader. Det er usikkert om de er tilbake på isen allerede torsdag, men er meldt spilleklare om kort tid.

Kommentarer til denne saken