Supporterleder: – Det må ligge oppe i topplokket til spillerne

TØFFE TIDER: For Bjørn Thon og de andre FFK-supporterne er det tøffe tider.

TØFFE TIDER: For Bjørn Thon og de andre FFK-supporterne er det tøffe tider.

Bjørn Thon frykter at FFK-supporterne igjen går en neglebitende avslutning i møte. – Vi er forberedt på hva som venter oss, men hadde håpet å slippe det igjen, sier Plankehaugen-lederen.

DEL

Thon medgir at det er tøft å være supporter om dagen, men nekter å gi opp håpet om at det skal snu.

– Vi leser jo tabellen, og den viser at vi kun har vunnet to av 18 kamper. Foran sesongen var det optimisme, men nå er det tilbake til det gamle. I flere sesonger har høstsesongene til FFK vært en kamp for å overleve. Jeg frykter det blir slik igjen, sier Thon til Fredriksstad Blad.

Det mentale plan

– Hva har gått galt denne sesongen?

– Ettersom dette er noe som har gjentatt seg de siste sesongene, så må det nok ligge på den mentale biten. Jeg nekter å tro at laget er for dårlig, så det må ligge oppe i topplokket til spillerne.

– Hva bør nå gjøres?

– Det enkleste er å vinne fotballkamper og gjerne allerede på søndag mot Levanger. Får vi tre seirer på rad, ja så ser alt lysere ut.

Trenger støtte

– Har du tro på at det kan skje?

– Det viktigste er at vi uansett skal være der for spillerne. Det skal ikke endre seg.

– Hvordan er stemningen hos supporterne nå?

– Det er nok litt delt, men selv ønsker jeg ikke å henge ut noen. Jeg sier ikke at treneren må gå eller at spillere må ut. Vi trenger ikke mer negativitet nå, men jeg forstår at mange synes det er tungt at vi ligger nede i sumpa nok en gang. FFK er fremdeles et navn i Fotball-Norge, men det er bekymringsfullt dersom publikum uteblir fra kampene. Et dårlig fremmøte er ikke det spillerne trenger nå, sier Thon som har sett en liten endring fra tidligere sesonger.

Ikke mye netthets

– Det er ikke like mye netthets på sosiale medier som tidligere. Selv jobber jeg i Sarpsborg, hvor jeg tidligere ofte ble mobbet over hvor dårlig FFK gjorde det. Nå synes de isteden bare synd på meg, konstaterer Thon. Han forteller at Plankehaugen i sommer inviterte spillerne på en båttur med «MS Skjærhalden». En sosial samling han håpet skulle gi seg utslag i flere trepoengere.

– Vi har også et tiltak senere i høst, så forhåpentligvis er det med på å løsne opp litt i hodet til spillerne, slutter Bjørn Thon.  

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags