Det var kattepinen hotelldirektør ved Quality Hotel i Fredrikstad, Ann-Karin Vollebæk, sto ovenfor da avbestillingene haglet inn i kjølvannet av skjenkestopp og koronatiltak.

Mat til overs

– Det var Brødrene Ødegård Maskindrift AS som tok initiativet etter å ha avbestilt årets julebord. Vi pratet sammen og ble enig om å spleise på kostnadene og gi bort maten, sier Vollebæk.

Hun forteller at både Quality og Brødrene Ødegård synes det var for galt å la maten gå ut på dato.

– Vi landet til slutt på at vi tilbereder maten her på hotellet, så kan de som ønsker komme å hente seg et skikkelig julemåltid, sier hotelldirektøren og understreker at tilbudet er for alle.

Nederst i saken ser du når, og ved hvilken inngang, du kan troppe opp for å sikre deg en gratis juletallerken


Et skår i matgleden

Gratis mat er alltid en opptur, men det er viktig å ha i bakhodet hvorfor maten gis bort.

– Allerede uka før den første pressekonferansen begynte vi få avbestillinger. Selve nådestøtet kom i går, da skjenkeforbudet ble lagt frem, sukker hun.

– Det er utrolig trist å sende de ansatte hjem til jul med den usikkerheten som råder i bransjen nå. Jeg håper Regjeringen holder ord og lager en god ordning for lønnskompensasjon slik at vi slipper permitteringer.

På'n igjen

I likhet med de fleste, trodde også Vollebæk at nedstengninger og drakoniske smitteverntiltak var et lukket kapittel. Etter en hektisk høst med godt belegg og nyansettelser viste det seg at det dessverre var «på'n igjen».

– Jeg ble overrasket over hvor fort det snudde. Plutselig var vi tilbake til slik det var under forrige nedstenging.

Håper på lave smittetall

Nå håper Vollebæk at smittetallene synker, slik at tiltakene ikke må forlenges når de går ut om fire uker.

– Det er tøft for psyken å gå hjemme, så for de ansattes del håper jeg virkelig det blir kortvarig denne gangen, avslutter hun.

Julematen deles ut klokken 15:00-17:00 førstkommende torsdag og kan hentes ved innkjøringssløyfen foran hotellet.