Gå til sidens hovedinnhold

De stiller ut sammen på Øra

Artikkelen er over 5 år gammel

De er alle figurative malere, men med svært ulike uttrykk. Lørdag 6. februar åpner Erik Formoe, Espen Eiborg og Glenn Skibsted utstilling i Hydrogenfabrikkens kunsthall på Øra.

Til sammen stiller de med nærmere 60 kunstverk i ulike formater og priser, fra 800 kroner for det billigste til 100.000 for det dyreste.

Historieforteller

– Jeg viser 17 malerier i olje og akryl og noen digitale trykk. De aller fleste maleriene er blitt til i løpet av det siste året, forteller Erik Formoe (62).

Fredrikstad-kunstnerens bilder er uten unntak preget av enkeltindivider. Mennesker med en historie.

– Menneskene jeg maler kan være hvem som helst. Det kan være dem vi opplever i hverdagen, eller dem vi passerer som anonyme. Alle er de tause historiefortellere. De vet noe som vi som betraktere må anstrenge oss for å få del i, sier han.

Glenn Marius Skibsted (38) er fra Halden. For noen år siden var han elev hos Erik Formoe i hans atelier i Fredrikstad.

– Erik var som en mentor for meg, og jeg har mye å takke ham for, sier Glenn.

Han maler i olje, med innslag av moderne elementer. Interessen hans for arkitektur kommer tydelig frem i bildene. I mange av maleriene finnes også en touch av uro, noe foruroligende.

Mange ulike teknikker

Før jul stilte han ut i Galleri Rød Herregård i Halden med stor suksess. Nesten alle bildene ble solgt.

Espen Nyborg (47) er bosatt i Oslo, men har jobbet i New York i mange år. I kunsten sin beveger han seg i grenselandet mellom fantasi og virkelighet, mellom figurasjon, street art og pop art.

Han benytter seg av en lang rekke teknikker,- olje, akryl, spraymaling, tjære, lim, lakk og industrimaling, for å nevne de viktigste.

– Selv om vi tre lager høyst forskjellige bilder, har vi også en del til felles. Vi fryser øyeblikket og formidler en slags stilisert virkelighet, sier han.

Utstillingen i Hydrogenfabrikkens kunsthall holde åpnet tre helger på rad.

Kommentarer til denne saken