Østfold Høyre ber kulturministeren redde FM-nettet

Artikkelen er over 4 år gammel

René Rafshol, nyvalgt leder i Østfold Høyre, håper å få hjelp fra kulturminister og partikollega Linda Hofstad Helleland for å beholde FM-sendinger på radio.

DEL

Årsmøtet i Østfold Høyre mener det er meningsløst å stenge FM-nettet og basere seg på DAB.

– Det vil være meningsløst at Norge som eneste land i verden skal slokke FM-nettet til fordel for en teknologi som allerede er utgått på dato, heter det i resolusjonen fra lørdagens møte.

Sist sommer vedtok den svenske regjeringen å droppe overgangen til DAB inntil videre. De svenske FM-sendingene vil leve videre. I Norge skal FM-nettet slokkes i 2017.

Årsmøtet i Østfold Høyre er sterkt kritisk til beslutningen om å avvikle FM-sendingene.

– Stortingets vedtak om å slokke FM-nettet til fordel for DAB er et kroneksempel på hvor galt det kan gå når politikere prøver å vedta en teknologisk utvikling fremfor å legge til rette for den. Både FM og DAB er utgående teknologi, mener Østfold Høyre som vil bevare både FM-nettet og DAB så lenge det finnes nok brukere. Skrur vi av FM-nettet til neste år, vil det bli stusslig stille i de fleste norske biler.

– Folk fleste er ikke dumme, og kommer ikke til å bruke penger på en DAB-teknologi som allerede er utgått på dato, mener partiet som også peker på de uheldige konsekvensene for utenlandske turister som bruker FM-båndet i bilene.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.