Vi har sikkert solgt bortimot 15.000 biler tilsammen, sier Hals, Aarum og Stensrød.

Kåre Hals har arbeidet 38 år i bransjen- deriblant 28 år hos Volvo. Nå selger han Isuzu, Alfa, Fiat, Jeep og Suzuki for RSA Bil.

Fredrikstads eneste lokalt-eide butikker

Egil Aarum har holdt på i 44 år. Store deler av tiden på eiersiden. Står idag bak en av de to siste lokalt eide bilforretningene i Fredrikstad- Fredrikstad Bil. Den andre er Toyota Fredrikstad.

Roar Stensrød har jobbet for Aarum og solgt tusenvis av Mazda, Huyndai og andre merker.

Den dyreste bilen på utstillingen var en Mercedes AMG GTs til 1,9 millioner kroner. Da får du en rå sportsbil med en 4,0 liters biturbo V 8 under panseret. Antall hestekrefter er 510.

Ford viste også frem sin musklbil Mustang. En som ble blank i øynene var Terje Bjørnnes som er gammel Am-car entusiast. - Jeg har selvsagt kjørt originalen av Ford Mustang på 1970-tallet, fortalte han.

Kåre Hals viste frem en av Fredrikstads mest solgte biler. Og det er kanskje ikke den biltypen du tror, men en pickup.

Mest solgte pickup

- Isuzu D Max er en skikkelig arbeidsbil, forteller Kåre Hals.- Her kan du trekke 3,5 tonn på hengeren eller laste 1000 kg på flaket samtidig som du har god plass til to personer og et stort innvendig bagasjerom. Mange setter pris på praktiske biler og viser at Ola Nordmann er glad i nyttekjøretøy.

Bilen ble Norges mest solgte nyttekjøretøy ifjor.

Opel viste frem «Årets Bil»- den nye Astra. Opel-folkene kunne fortelle at den også kommer i elbilversjon, men foreløpig ikke i hybridutgave slik som tidligere annonsert. Men forhandleren selger bra av sin plugin-hybrid versjon av Mitsubishi Outlander som har en reell rekkevidde på batteriet på omkring 30 kilometer.  BMW stilte ut sin nye elbil utfordrer i3 med 32 mils teoretisk rekkevidde. Den reelle rekkevidden er på 24 mil, men ikke så dårlig det heller. Bilen er klar for levering på senhøsten.

Bildeserie

Bilens Dag på Stortorvet