Denne uken er det bibliotekar Stig Kaino  som anbeler tegneserien «Private Eye».

«Private Eye» er en science fiction tegneserie skrevet av Brian K. Vaughan, tegnet av Marcos Martín og farget av Muntsa Vicente. I 2015 vant serien en Eisner-pris.

I dagens nettsamfunn er det å være anonym synonymt med det å være anonym på nett.

I Brian K. Vaughans fremtid, eksisterer ikke internett lenger og man beskytter sin personlige anonymitet ved å gå med masker og kostymer, eller såkalte «Nyms».

Resultatet er et Los Angeles, i år 2076, som ser ut som et eneste stort karneval.

Det har skjedd et mord og den uautoriserte journalisten «P.I.» tar saken.

Som vanlig blir et lite mord til en mye større greie og så er vi i gang! Action, skyting, etterforsking og litt mer dreping, alt man ønsker seg fra en god tegneserieroman.

Tegningene er forfriskende flott, med fine farger og en solid strek. Historien er gripende med «plot-twists» som gjør at du ikke legger denne fra seg før du er ferdiglest.

PS! Vaughan er også mannen bak tegneserieromanen «Pride of Baghdad» som forteller historien til løvene Zill, Safa, Noor og Ali. Mens amerikanerne bombet Bagdad i 2003, rømte fire løver fra byens dyrehage.

Forrige ukes bibliotektips

«Forsøk på å være lykkelig» anbefalt av bibliotekar Gunn Skramstad

Er det noen gang for sent å bli en bedre utgave av seg selv? Dette handler det om i denne perlen av en roman, skrevet av italienske Lorenzo Marone.

Cesare er en eldre enkemann fra Napoli, en ekte kyniker og grinebiter. Han er misfornøyd med det meste, og har ikke noe godt å si om noen, selv ikke sine egne voksne barn. Cesare synes at alle bør passe sine egne saker, slik han gjør.

Men, så flytter Emma inn i naboleiligheten, og Cesare legger merke til hennes triste øyne. Der er noe som ikke er som det skal med Emma og ektemannen hennes. Om nettene våkner Cesare av skrik fra Emmas leilighet, og motvillig kjenner han medfølelse og lyst til å gripe inn.

«Forsøk på å være lykkelig» er en morsom, skarp og rørende fortelling, med et ettertenksomt blikk på alderdommen. Kjærlighet, vennskap og ny livsglede er tema.

Likte du «En mann ved navn Ove»? Da kommer du garantert til å la deg sjarmere av Cesare fra Napoli!