Forelsket i Roma

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Hver uke kommer Fredrikstad bibliotek med et godt tips til den leseglade – det kan være bøker du kanskje ikke engang visste fantes. Denne uken kommer anbefalingen fra bibliotekar Gunn Skramstad ved Fredrikstad bibliotek:

DEL

BibliotektipsetDenne sommeren har jeg besøkt Roma, for aller første gang. Og jeg ble fullstendig bergtatt! Fra det øyeblikket jeg steg av trikken ved Piazza Venezia og vandret opp på Kapitolhøyden, ble jeg grepet av Romas magi.  Med tårer i øynene og hjertebank var jeg på Forum Romanum,  i Peterskirken, og jeg sto i solsirkelen i Pantheon, tok innover meg byens egenartede stemning. Ingen besøker Roma uten å bli berørt av hennes skjønnhet og uforanderlighet.

«Veien til Roma» av Mark Lamprell er en slik roman. Her møter vi mennesker som tilfeldigvis er i Roma samtidig, i noen varme sommerdager. Den unge kunststudenten Alice søker inspirasjon og opplevelser , og hun har en viktig beslutning å ta. Det middelaldrende ekteparet Meg og Alec  tilbrakte bryllupsreisen for tjue år siden på et romantisk hotell i Roma, men ser nå ut til å hate hverandre. De to eldre kvinnene Connie og Lizzie  har en hemmelig forhistorie i byen, og er der i et helt spesielt ærend.  Alle disse personene er likevel statister i romanen. Det Roma selv som står i sentrum, hennes fontener, bruer og kirker. Og det er byens ånd som forteller denne historien.

«Veien til Roma» er en varm og sjarmerende romantisk fortelling, full av Romas magiske evne til berøre og forandre mennesker. For det sant som det sies : Den som en gang har vært i Roma, vil alltid lengte tilbake.

Flere bøker

og filmer fra Roma:

Domenica de Rosa : Evighetens Roma

Sigrid Undset : Jenny

Elsa Morante : Historien

Sommerlunsj i Roma (film)

To Rome with Love (film)

Artikkeltags