Tenker du at ungdommen var mye bedre før?

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Hver uke kommer Fredrikstad bibliotek med et godt tips til den leseglade – det kan være bøker du kanskje ikke engang visste fantes. Denne uken kommer anbefalingen fra bibliotekar Anne Trine Skjulhaug ved Fredrikstad bibliotek:

DEL

BibliotektipsetSynes du fjortisen din tilbringer mye tid hjemme foran en skjerm? Det er mulig du skifter mening etter å ha lest «Jentene» av Emma Cline.

Det er sommeren 1969. 14 år gamle Evie er hjemme alene og kjeder seg. Bestevenninnen vil ikke ha noe med henne å gjøre lenger, moren er opptatt med sin nye kjæreste og hun finner ingen andre jevnaldrende venner.

En dag får Evie øye på noen eldre jenter som blåser i alle regler. Suzanne, den ene av jentene viser henne oppmerksomhet, og Evie blir så oppslukt at hun gjør hva som helst for sin nye venninne. Suzanne og de andre jentene tar henne med til et hippiekollektiv ute på landet. Snart er hun med i en kult preget av dop, sex og etter hvert ekstrem vold.

Emma Cline viser hvor lett det er å forme et ungt og usikkert sinn, og hvor langt man kan gå for å oppnå annerkjennelse hos andre.

Forfatteren har latt seg inspirere av «The Manson family» som på bestialsk vis drepte flere mennesker i Los Angeles sommeren 1969.

Artikkeltags