Har du en seksåring i huset med sommerfugler i magen?

 Vi har samlet noen gode lesetips til de som akkurat har begynne på skolen for aller første gang - og til de som  følger dem.

Vi har samlet noen gode lesetips til de som akkurat har begynne på skolen for aller første gang - og til de som følger dem.

Artikkelen er over 2 år gammel

Trenger du tips til bøker om skolestart? Her kommer barnebibliotekarens favorittbøker om spente barn, monstre og bukker som grugleder seg til første skoledag.

DEL

BIBLIOTEKTIPSET Hver uke kommer Fredrikstad bibliotek med et godt tips til den leseglade – det kan være bøker du kanskje ikke engang visste fantes. Denne uken kommer anbefalingen fra bibliotekar Elise Van Nuys.

Garmanns sommer av Stian Hole: Snart er sommeren slutt og i morgen skal Garmann begynne på skolen. Han kjenner at han gruer seg, og prøver å finne ut om de voksne også gruer seg til noe. Garmann tenker også mye på at ingen av tennene hans er løse. Han har kjent etter hver eneste dag i hele sommer, og nå haster det. En fortelling om noe som snart skal ta slutt og noe nytt som skal begynne.

Bukkene bruse begynner på skolen av Bjørn Rørvik: De tre bukkene Bruse har fått et brev om at de må begynne på skolen. Den minste av de tre brødrene Bruse lurer på hvorfor de må det. Den største av bukkene svarer at det er noe alle må gjøre nå for tida. De blir enige om å prøve det for ei uke eller to. Men skolen har fått ny rektor, og det er ikke hvem som helst. Dette er en moderne og humoristisk fortelling i ord og bilder, med en ny vri av et kjent eventyr.

Otto monsters skumle skolestart av Jon Ewo: Otto er et monster, og nå har han lyst å begynne på skolen. Men skolestart for monstre er ikke helt som skolestart for andre. For å komme inn på skolen må man gjennom noen grusomme tester som de færreste tør å ta. Som å skli naken på en sklie av ekstra grovt sandpapir, ligge under en vippe mens alle lærerne setter seg oppå eller spille grisefotball mot superbøllene – de største monstrene på skolen. Det kan jo ikke gå bra.

LES FLERE BIBLIOTEKTIPS HER

Artikkeltags