Her kan du lese om andres familiehemmeligheter

Er ikke din egen families hemmeligheter spesielt spennende ? Les om andres, da vel, lyder ukens bibliotektips som blant annet anbefaler «Sommerfugløya» av Corina Bomann.

Er ikke din egen families hemmeligheter spesielt spennende ? Les om andres, da vel, lyder ukens bibliotektips som blant annet anbefaler «Sommerfugløya» av Corina Bomann. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Alle familier har dem. Hemmelighetene. Små eller store. Hendelser fra fortiden som forties og glemmes, historier som ikke fortelles, brikker som mangler i familiekrøniken.

DEL

BIBLIOTEKTIPSET Hver uke kommer Fredrikstad bibliotek med et godt tips til den leseglade – det kan være bøker du kanskje ikke engang visste fantes. Denne uken kommer anbefalingen fra bibliotekar Gunn Ingvild Skramstad

Er ikke din egen families hemmeligheter spesielt spennende? Les om andres, da vel! Det kryr av besettende fortellinger spekket med mørke hemmeligheter og rørende historier som oppdages bak glemselens slør. Ukjente hendelser er gjerne knyttet til fortida, og har bestandig betydning for nåtida. Her er et utvalg:

«Sommerfugløya» av Corina Bomann: Diana må ta seg av sin engelske tantes dødsbo, og oppdager ukjente ting om sine forfedre. Dette fører henne til Sri Lanka, til den eksotiske Sommerfugløya. En nydelig fortelling om en bittersøt spådom som forandret alt.

«Napolislekten» av Domenica de Rosa: Om engelske Sophie og hennes italienske bestefar, som bosatte seg i London i mellomkrigstida. Er bestefaren den han utgir seg for? Hvilken forhistorie er det han bærer på?

«Mormor danset» i regnet av Trude Teige: Juni har arvet besteforeldrenes hus. Der finner hun et gammelt bilde av mormor sammen med en tysk soldat, samt et brev poststemplet i Berlin i 1946. Juni begynner jakten på mormors dramatiske historie, en historie hun tiet om hele livet.

Her er flere familiehemmeligheter: «Så lenge det er stjerner på himmelen» av Kristin Harmel, «Smykkearven» av Kate Lord Brown, «Den fortrolige» av Hélène Grémillon og «Det hemmelige løftet» av Annette Dutton

Her kan du lese flere bibliotektips

Artikkeltags