Bibliotektipset: – Spennende krim med flere tvister

Av

– Dette er en thriller av beste merke med et fantastisk persongalleri og et fengende New England-miljø, skriver bibliotekar Dag Einar Steinnes som anbefaler «Before she knew him» av Peter Swanson.

DEL

BibliotektipsetFredrikstad bibliotek kommer med et godt tips til den leseglade – det kan være bøker du kanskje ikke engang visste fantes.

Spennende krim på engelsk med flere tvister. Peter Swanson har skrevet flere krim med originale vrier og denne gang er intet unntak. Henrietta Mazur er en kunstner med en forhistorie med psykiske problemer, som nå er under kontroll ved hjelp av farmasøytika.

Hun oppdager at den velpleide og tiltrekkende naboen Matthew er en psykopatisk morder ved en tilfeldighet. Hun bestemmer seg for å holde ham under oppsikt fordi hun føler seg ikke troverdig som vitne etter en sak i ungdommen der hun beskyldte en studievenninne for noe hun ikke hadde gjort.

Via omstendighetene blir hun vitne til et mord han begår, men da hun går til politiet, klarer Matthew å overbevise dem om at det er Henrietta som er den sprø av dem. Dette fører til et psykologisk spill som fører dem på et merkelig vis sammen og ut i en nervepirrende og overraskende slutt.

Dette er en thriller av beste merke med et fantastisk persongalleri og et fengende New England-miljø.

Artikkeltags