BIBLIOTEKTIPSET: Hver uke kommer Fredrikstad bibliotek med et godt tips til den leseglade – det kan være bøker du kanskje ikke engang visste fantes. Denne uken kommer anbefalingen fra barneavdelingen.

Noen ting er det vanskelig å snakke om – spesielt med barn. Døden er et skremmende tema vi gjerne vil unngå. Men døden er jo en del av livet! Og mange barn er nysgjerrige på døden. Da er det kjekt med bøker som åpner opp for dialog og gjør det lettere å snakke om alvorlige tema – på barnas premisser.

Hvert år kommer det ut flere barnebøker om døden. «Jeg er døden» er en av de fineste. Og det beste er at det kom en oppfølger. Den heter «Jeg er Livet».

I «Jeg er Døden» er det Døden selv som forteller: – For meg kan ingen gjemme seg, starter Døden med å si.

Dette høres jo ganske skremmende ut, men døden fremstilles som en rolig og mild venn, som ingen lar seg skremme av. Kun en gang virker Døden litt skremmende i denne boka.

– Jeg er livet. Det er jeg som setter alt i bevegelse, sier Livet. 

LES FLERE BIBLIOTEKTIPS HER

Boka «Jeg er Livet» er en hyllest til livet og jorda vår. Den handler om å være levende og til stede – i samspill med natur, mennesker og dyr.

Livet og Døden fremstilles som gode venner, som begge har en viktig oppgave å gjøre her i verden. «Jeg er Livet» er en hyllest til livet og jorden vi lever på. En bok som gjennom bilder og tekst tar for seg det å være levende med alle sine nyanser. Den forteller også om å være til stede i samspill med naturen, dyr og mennesker.

Disse vakre og poetiske bøkene vil bevege både store og små lesere og være utgangspunkt for mange fine samtaler.

Fakta

  • "Jeg er Døden", Magikon 2015. Tekst av  Elisabeth Helland Larsen og illustrasjon av Marine Schneider
  • "Jeg er Livet" , Magikon 2015/2016. Tekst av  Elisabeth Helland Larsen og illustrasjon av Marine Schneider
  • Forfatter er Elisabeth Helland Larsen, som tidligere har gitt ut boken "Klovn" (2014).