Gå til sidens hovedinnhold

Når du er lei julestresset

Bibliotektipset

Artikkelen er over 4 år gammel

Her er innsidertips til gode leseropplevelser – både underholdende og fortellinger til ettertanke – i den travle førjulstiden.

Det er mye som skal gjøres disse siste ukene før jul. Men det er lov å koble av med en god bok. Her er fem boktips når du er lei julestresset.

Les også: Hva skal vi lese etter Ferrante?

En eventyrlig julereise av Corina Bomann: En koselig juleroman om Anna som ikke liker jula, men som likevel bestemmer seg for å for å ta toget hjem til familien for å feire høytiden. Men, togreisen blir ikke helt som Anna forventer ...

I de dager: 24 fortellinger inspirert av juleevangeliet, skrevet av noen av Norges fremste forfattere. En ny juleklassiker.

Les også: Fem barnebøker som bør leses i førjulstiden

Julebrevpikene av Karin Bjørset Persen: Juleroman med smilefaktor om fire venninner som gjør opprør mot julas fasadegnikking og de løgnaktige julebrevene de får fra venner og familie.

Bare mjuke pakker under treet av Levi Henriksen: Dette er en samling litt annerledes julefortellinger, om det å falle utenfor, om tro, håp og drømmen om å finne hjem til jul.

En kriminelt god jul – femten svarte julefortellinger:  Førsteklasses krimnoveller med juletema, skrevet av bl.a. P.D. James, Gunnar Staalesen og Agatha Christie.

Anbefalt av bibliotekar Ragnhild E. Bugge ved Fredrikstad bibliotek

Kommentarer til denne saken