Tidsreisende tenåringer på to hjul

Med «Paper Girls» viser Brian K. Vaughan nok en gang hvorfor han er en av det beste tegneserieskaperne i vår generasjon. Bildet er hentet fra «Paper Girls».

Med «Paper Girls» viser Brian K. Vaughan nok en gang hvorfor han er en av det beste tegneserieskaperne i vår generasjon. Bildet er hentet fra «Paper Girls».

Av
DEL

BIBLIOTEKTIPSETFredrikstad bibliotek kommer med et godt tips til den leseglade – det kan være bøker du kanskje ikke engang visste fantes.

«Paper Girls» er de fire unge jentene Mac, Erin, Tiffany og Karina. De jobber alle som syklende avisbud i forstadsbyen Stoney Stream i Cleveland på senere delen av 80-tallet. 

Alt er som det skal helt til en skjebnesvanger dag like etter halloween da veldig merkelige ting begynner å skje i den lille forstaden.

Det vil på ingen måte være feil å sammenligne plottet til diverse skrekkfilmer fra det glade åttitallet eller som en episode av «Stranger Things» for dette starter absolutt som en hyllest til eldre skrekkfilmer. 

Men etter den nostalgiske skrekkfilm-inspirerte åpningen skrur Brian K. Vaughan opp «Weirdness» faktoren til 11 og historien løftes til en helt nye dimensjoner. Her snakker vi tidsreising OG romvesen.

Med «Paper Girls» viser Brian K. Vaughan nok en gang hvorfor han er en av det beste tegneserieskaperne i vår generasjon. Cliff Chiang sine tegninger er helt fantastiske og fargeleggingen til Matthew Wilson gjør at man nærmest blir dratt ut av stolen og sendt tilbake til fortiden.

Lån tegneserien hos Fredrikstad bibliotek http://frdbib.fredrikstad.kommune.no/cgi-bin/websok?tnr=380903
 

Artikkeltags