Murderbot - en perfekt serie kortromaner

– Hvis du blir like hekta på murderbot som meg, så kommer boken «Network effect» i mai 2020, skriver bibliotekar Camilla Paulsen.

– Hvis du blir like hekta på murderbot som meg, så kommer boken «Network effect» i mai 2020, skriver bibliotekar Camilla Paulsen. Foto:

Av
DEL

BIBLIOTEKTIPSETFredrikstad bibliotek kommer med et godt tips til den leseglade – det kan være bøker du kanskje ikke engang visste fantes.

Denne uken anbefales «The Murderbot diaries» – en serie på fire kortromaner skrevet av Martha Wells.

1. All systems red
2. Artificial condition
3. Rogue protocol
4. Exit strategy

De handler om en selvbevisst robot, som vil oppklare mysteriet rundt sitt eget sammenbrudd hvor den skjøt sine egne arbeidsgivere. Når vi først møter murderbot jobber den som sikkerhetsrådgiver for et nytt team med forskere som skal undersøke en ny planet. Oppgaven er å passe på disse dumme og skrøpelige menneskene som den egentlig ikke vil ha noe å gjøre med i det hele tatt. Helst vil den være i fred og se på TV-serien Sanctuary moon mens den prøver å få tilgang på sine egne minner rundt sammenbruddet. Det ingen på teamet vet er at murderbot har hakket sin egen sikkerhetssperre og er selvstyrt. Etter hvert blir teamet utsatt for angrep både utenfra og innenfra og murderbot må trå til.

Forfatteren trår forsiktig rundt personligheten til murderbot og viser tydelig at den ikke helt forstår menneskelige følelser. Språket flyter godt og boken en skrevet med mye tørr humor.

Hver novelle har en avsluttet historie i tillegg til den overgripende historien om hvordan avsløre konspirasjonen det mystiske GrayCris står bak.

Hvis du blir like hekta på murderbot som meg, så kommer boken «Network effect» i mai 2020.

Artikkeltags