Hva skjedde med Aleksej?

JAKTEN PÅ EN LILLEBROR:  Familien Molvik Botnmark skal adoptere Aleksej fra et barnehjem i Russland. Victoria på ti gleder seg til å bli storesøster og øver seg hver dag på språket han snakker.

JAKTEN PÅ EN LILLEBROR: Familien Molvik Botnmark skal adoptere Aleksej fra et barnehjem i Russland. Victoria på ti gleder seg til å bli storesøster og øver seg hver dag på språket han snakker. Foto:

Av

– Boken «Hva skjedde med Aleksej?» handler om jakten på en russisk lillebror. En sår bok fra vår egen tid, skriver bibliotekar Solfrid Pedersen.

DEL

BIBLIOTEKTIPSET 

Jeg er god på fiksjon, har alltid lest for lite sakprosa. Så jeg satte i gang prosjekt «les mer sakprosa» helt for meg selv. For det er så mye bra i hyllene våre som jeg er sikker på flere ville hatt glede av!

Året er 1998 og Victoria gleder seg til å bli storesøster, helt på ordentlig. Mor og far har prøvd, men det blir aldri noen ny baby. Nå har hun ventet så lenge – endelig skal det skje. Aleksej, lillebroren fra Russland.

Aleksej, gutten på bildet fra barnehjemmet. Aleksej, lillebroren hennes. Men, lillebror kommer aldri til Norge. Russland er et land i kaos etter oppløsningen av Sovjetunionen. Adopsjonsprosessen stopper opp.

Boka følger Victoria, senere også mor og far, i søken på svar. For Victoria glemmer aldri han som ikke ble lillebror. Victoria søker seg til videregående i Moskva, der starter jakten.

De finner Aleksej.

 I 2018.
Boka oppleves av meg som veldig sår. Og, det er vel derfor jeg ikke er så veldig god på sakprosa? For det er reelt. Det blir så nært. Fiksjon er kun fiksjon. Fantasi. Dog, det blir mer sakprosa. Det lover jeg.
Men, boka er god. Les den. Den er ført i penn av Kristin Molvik Botnvik, Victorias mor.


Artikkeltags