– Anbefales på det varmeste til alle som liker litt (svart) humor

SÅ HATTEN PASSER: En av Jon Klassens tegninger i boken «Jeg vil ha tilbake hatten min».

SÅ HATTEN PASSER: En av Jon Klassens tegninger i boken «Jeg vil ha tilbake hatten min».

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

BIBLIOTEKTIPSETHver uke kommer Fredrikstad bibliotek med et godt tips til den leseglade – det kan være bøker du kanskje ikke engang visste fantes. Denne uken er det bibliotekar Kirsti Knutsen som anbefaler billedbøkene til Jon Klassen:

Billedbøker som er like morsomme for barn og voksne kan man ikke få for mange av!

Den canadiske forfatteren og illustratøren Jon Klassen har laget tre herlige billedbøker som alle er oversatt til norsk. Bøkene heter «Det er ikke min hatt», «Jeg vil ha tilbake hatten min» og «Vi fant en hatt». Her kombineres suverene illustrasjoner med svart humor og små overraskelsesmomenter i både tekst og bilder.

I den første boka møter vi en liten fisk som har stjålet en hatt fra en mye større fisk, og han blir helt sikkert ikke tatt – eller?

I bok nummer to leter en bjørn etter hatten sin. Flere av skogens dyr blir konfrontert av bjørnen – og en av dem er tyven. Her er ingrediensene både, tyveri, løgn og muligens drap?

I den nyeste boka, «Vi fant en hatt», er det to skilpadder som finner en hatt, og den har begge lyst til å beholde. Men det er ikke så lett når de er to, og det bare er én hatt.

  • Saken fortsetter etter videoen:

Alle tre bøkene er kritikerroste og prisbelønte. De beveger seg litt utenfor den tradisjonelle billedbokgenren i innhold og stil, men de fleste barn (og voksne) vil elske de små detaljene i illustrasjonene og det litt rampete innholdet i både tekst og bilder.

Bøkene anbefales på det varmeste til alle som liker litt (svart) humor!

Se flere bibliotektips her

Artikkeltags