Gå til sidens hovedinnhold

Bibliotektipset: Stille, om store ting

Judith Hermann regnes som en av Tysklands beste og mest stilsikre forfattere. Nå er hun ute med ny roman.

Bibliotektipset

Fredrikstad bibliotek kommer med et godt tips til den leseglade – det kan være bøker du kanskje ikke engang visste fantes.

Romanen «Der hjemme» handler om et brudd. Hovedpersonen er en kvinne i 40-årene som reiser fra eksmannen og byen. Hun flytter inn i et tomt hus i et fremmed og øde landskap og jobber på en bar. Folk lurer på hvorfor hun vil bo der. Hun vet det kanskje ikke selv heller, men leter etter en mening med det hele. Den voksne datteren hennes gir henne livstegn bare i form av GPS-koordinater, og hun kan ikke annet enn å følge henne som en prikk på et kart.

Etter hvert blir hun kjent med nye mennesker, tilsynelatende svært forskjellige fra henne selv, men som hun likevel trekkes mot. Hun finner uventet et felleskap, innleder et forhold, forsøker å lære seg en ny måte å leve på. Og hele tiden jobber hun med å forstå seg selv og sin egen historie.

Judith Hermann skriver en stille prosa, uten store følelsesutbrudd. Og hun skriver luftig. Det er mye som ikke blir beskrevet eller fortalt, og desto mer mellom linjene. Man får rikelig med anledning til å skape sine egne indre bilder.

Dette er boken for deg som setter pris på godt språk og en handling og et miljø litt utenfor allfarvei.

Biblioteket har boken, sett deg på venteliste her:

Der hjemme : roman - FREDRIKSTAD BIBLIOTEK

Kommentarer til denne saken