Gå til sidens hovedinnhold

Bibliotektipset: – Spennende ny forfatterstemme fra Engelsviken!

Artikkelen er over 1 år gammel

Uken bibliotektips er den nye boken til Fredrikstad-beboer Chantal Garand, «Natalia Z.».

Bibliotektipset

Fredrikstad bibliotek kommer med et godt tips til den leseglade – det kan være bøker du kanskje ikke engang visste fantes.

Visste du at vi har en spennende franskspråklig forfatter i Engelsviken? Chantal Garand vokste opp i den fransktalende provinsen Québec i Canada. «Natalia Z.» er hennes debutroman, og romanen har fått gode omtaler i kanadisk presse og radio.

Chantal har i 15 år jobbet med integrering av flyktninger i Fredrikstad kommune. For en del år siden formidlet hun arbeidspraksis for en ung gutt som jobbet her på biblioteket en periode, og det var gjennom ham jeg ble oppmerksom på at det bor en forfatter fra Québec på et småbruk i Engelsviken.

Les også

Et helt spesielt oppdrag ble inspirasjonen til Chantals (63) debutroman om krigsbarn og familiehemmeligheter

Romanen om Natalia Z er en historie basert på faktiske hendelser, om unge Natalia som føder en sønn i Norge i juni 1945 og som hun adopterer bort. Det er også en fortelling om sønnen Torbjørn som over 60 år senere prøver å komme i kontakt med sin mor, som han sporer opp i Québec, via en mellomperson.

Natalias skjebne er tett knyttet til dramatiske hendelser under annen verdenskrig, og hun vegrer seg for å fortelle om fortiden, om de vonde minnene som hun helst bare vil glemme.

Kan Torbjørn forvente å få høre morens historie?

«Natalia Z.» er en sterk roman om identitet og opprinnelse. Boken ble utgitt i Canada i 2018, og kom på norsk i 2020.

Boka er god. Les den!

Kommentarer til denne saken