Fredrikstad bibliotek kommer med et godt tips til den leseglade – det kan være bøker du kanskje ikke engang visste fantes. Ukens anbefaling er «Ekko: et essay om algoritmer og begjær» av Lena Lindgren.

Dette er en tekst som umiddelbart fenger og får en til å tenke. Vår tids teknologi blir tolket og analysert på overraskende og interessant måte i lys av tankegangen til de lyse hodene i teknologiens høyborg Silicon Valley i USA.

Opprinnelsen til vår tids største teknologiselskaper som Google, Facebook, Instagram, Amazon, Paypal osv er at man ønsket å binde folk sammen i nettverk.

Dette har blitt en realitet i så ekstrem grad at alle som er litt aktive på sosiale medier eller på nettet har skapt en digital tvilling av seg selv som kan bli tolket og dissekert på nettet. Det er både skremmende og interessant å lese om tankegangen der alt vi gjør, blir registrert, for å skreddersy tilbud og for å tilby interessante lenker til hver enkelt. Uansett hva vi er interessert i, finnes det noe mer på en verdensvev som har nådd ufattelige mengder informasjon.

Brageprisvinner for sakprosa 2021.