Gå til sidens hovedinnhold

Bibliotektipset: - Selv om covid-19 er noe skikkelig herk så kunne det alltids vært mye, mye verre

Da pandemien kom til Norge, tenkte jeg for meg selv at nå går alt til helvete og at vi blir å ende opp som en gjeng landeveisrøvere som plyndrer bensin for å overleve, slik som i de gamle Mad Max filmene, skriver bibliotekar Stig Kaino i dette bibliotektipset.

Bibliotektipset

Fredrikstad bibliotek kommer med et godt tips – det kan være bøker og filmer du kanskje ikke engang visste fantes.

For over ett år siden var kanskje vanskelig å se for seg en verden hvor en pandemi skulle være den største bekymringen i hverdagen. Jeg husker godt da koronaen kom til Norge.

Da tenkte jeg for meg selv at nå går alt til helvete og at vi blir å ende opp som en gjeng landeveisrøvere som plyndrer bensin for å overleve, slik som i de gamle Mad Max filmene.

Heldigvis har det gått bedre enn som så og godt er nok det. Jeg tviler uansett på om jeg hadde sett like kul ut som Mel Gibson gjorde i den australske ørkenen i sin Ford Falcon XB GT der jeg plyndrer og røver opp og ned Dikeveien i den slitne Daihatsuen min.

For å stilne mine dystopiske fantasier leste jeg heller den 800 sider lange boken «Wanderers» av Chuck Wendig og fant fort ut at selv om covid-19 er noe skikkelig herk så kunne det alltids vært mye, mye verre.

I denne boken befinner vi oss nemlig i USA, hvor epidemien har fått navnet «White Mask».

Viruset er så effektivt at det snur hele landet på hodet, vi snakker militære grupperinger, religiøse dommedagssekter, henrettelser av presidenter osv. osv.

Men midt oppi all elendigheten blir en rekke mennesker til «statuer» som etter hvert samles i en slags vandrende flokk. Hvor skal de, hvorfor er de immune mot viruset og hva skjer med resten av verdenen mens de vandrer?

Kommentarer til denne saken