Gå til sidens hovedinnhold

Bibliotektipset: Sannheten om hvorfor The Beatles bare laget elendig musikk etter 1967

«Paul is Dead» av Paolo Baron and Ernesto Carbonett er en tegneserie som forteller sannheten om hvorfor The Beatles bare har laget elendig musikk etter 1967.

Innsendt


Fredrikstad bibliotek kommer med et godt tips til den leseglade – det kan være bøker du kanskje ikke engang visste fantes.

Jeg er over gjennomsnittet interessert i musikk og er helt håpløst opptatt av tegneserier. Når det er sagt kan jeg ikke fordra superhelter og har aldri vært noe særlig glad i The Beatles.

De første tre platene er vel helt ok, men, etter det er det mye grums for å si det mildt. Wings derimot, for et band! Og den sangen til George Harrison der han synger duett med en kommode, den er fin. (red. anm. «Got My Mind Set On You»).

Sannheten om The Beatles

En tegneserie som forteller sannheten om hvorfor Beatles bare har laget elendig musikk etter 1967 ble derfor en åpenbaring for meg. Det viser seg nemlig at Paul McCartney under innspillingen av «Revolver» ble byttet ut av en look-alike! Ikke nok med det, Paul var selv med på å planlegge hele greia!
Han var, forståelig nok, lei av hele kjendislivet og ville trekke seg tilbake. Ingen flere hylende, krakilske småjenter eller innpåslitne journalister og fotografer som fulgte ham overalt. Stakkars Paul. I tiden etter at de byttet ut den virkelige Paul McCartney har det blitt lagt igjen masse beviser på plateomslag og i sangene deres.

Endelig kommer sannheten frem i denne tegneserien i form av av flere lettere psykedeliske bilder som minner om en svunnen tid da The Beatles var relevante.
Tegneserien kan , som vanlig, lånes på Fredrikstad bibliotek. Den er også mulig å låne som ebok-tegneserie via viken.overdrive.com eller via appen «Libby» hvor vi har et stort utvalg av digitale medier på engelsk.

Kommentarer til denne saken