Gå til sidens hovedinnhold

Bibliotektipset: Når gamle gubber møtes i en begravelse etter mange år

– «Gamle gubber» er en humoristisk og tankevekkende tegneserie, skriver Dag Einar Steinnes i dette bibliotektipset.

Bibliotektipset

Fredrikstad bibliotek kommer med et godt tips til den leseglade – det kan være bøker du kanskje ikke engang visste fantes.

Gamle gubber av Wilfrid Lupano er en underholdende tegneserie utgitt i stive permer av Outland. De tre seniorene Antoine, Mimile og Pierrot møtes i en begravelse etter mange år, og gjenopptar kontakten med hverandre etter en lang periode uten kontakt med hverandre. De var barndomsvenner og finner med en gang tilbake til kontakten de hadde den gang da.

Dette bindet inneholder tre historier som har en rød tråd, og det dreier seg om hemmeligheter som de tre har holdt skjult for hverandre og en stor arv som de må bli enige om fordelingen av, og hva den skal brukes til.

Deres gravide unge idealistiske slektning Sophie blir en viktig del av historien, og hun nekter også å fortelle hvem som er far til hennes barn. Mimile er også involvert i et anarkistisk kollektiv som trenger penger til å utføre sine aksjoner til støtte for miljøet.

En spennende persongalleri kompletteres med en mystisk mann fra fortiden til Mimile og Antoines nabo som virker som hun skjuler noe bak et aggressivt ytre. Meget bra tegnet er historien også, og det kommer et bind til med tre nye historier.

Kommentarer til denne saken