Gå til sidens hovedinnhold

Bibliotektipset: – Med disse bøkene i hus er det bare å glede seg til påskeferie

Bibliotekar Elise van Nuys har plukket ut sju bøker du bør låne med deg hjem til barna i påskeferien.

Bibliotektipset

Biblioteket i Fredrikstad holder stengt, men du kan bestille bøker og hente dem utenfor biblioteket.

«Svartle» av Håkon Øvreås

Superhelten Svartle har oppdaget en ny og spennende jente i bygda. Han tenker at hvis han bare låner premiehøna til ordføreren og later som han har funnet den vil han komme i avisa. Og da vil kanskje den mystiske jenta like han? Men ting går ikke helt etter planen og Svarte må få hjelp av sine trofaste venner Brune og Blåse. Bøkene er prisbelønte og helt supre å lese høyt eller selv for barn fra 6-9 år.

«Snillionen» av Arnfinn Kolerud

Frank og mamma vinner 24 millioner i lotto. Plutselig er alle ute etter pengene deres og det begynner å bli veldig slitsom å være millionær. Enda verre blir da mamma bestemmer seg for at den som er snillest i bygda skal få en million! Snillionen er en morsom fortelling om hvor vanskelig det er å være styrtrik og samtidig et godt menneske.

Les også

Biblioteket er stengt – men låner fortsatt ut bøker

«Asbjørnsen og Moe – illustrerte eventyr»

Dagens barn fortjener å ta del i vår felles eventyrskatt. I denne boka finner du de mest kjente eventyrene som passer for de minste barna. Perfekt til høytlesning for barn fra 6-9.

«Gummi-Tarzan» av Ole lund Kirkegaard

Denne boka må med. Gul klassiker med masse humor. Møt Ivan Olsen. Han er ikke særlig stor og heller ikke særlig pen. Han har ingen store muskler og kan ikke jule opp noen. Derfor får Ivan Olsen masse juling selv. Men så en dag møter han en vaskeekte heks, og saker og ting begynner å skje.

«Min første biografi: Kim Friele»

Gul bok om kul dame! I denne boka møter du Kim Friele. Hun har bestandig kjempet for kjærligheten, og for at alle skal få elske hvem de vil. Inspirerende lesning for store og små.

Les også

Skriv om hvordan du har hatt det i koronaåret og vinn mopedlappen

«Steinhumle» av Synnøve Borge og Lise Myhre.

Steinhumla har pels som en katt, går i hi som en bjørn og ruger egg som en marihøne. Bli kjent med dronninghumlen og hennes les hva som skjer når hennes verste fiende kommer på besøk.

«Kunst» av Bjørn Arild Erstad

Hver dag ser vi kunst. Den kan være rar, fin, stygg og morsom. I denne boka kan barn og voksne få innblikk i kunsthistorien og få noen forklaringer på hva kunst egentlig er.

God lesepåske!

Kommentarer til denne saken