Gå til sidens hovedinnhold

Bibliotektipset: Må oppklare mordet på seg selv

Artikkelen er over 1 år gammel

«Mannen som døde» skrevet av finske Antti Tuomainen er krimromanen om mannen som må oppklare mordet på seg selv.

Innsendt

Fredrikstad bibliotek kommer med et godt tips til den leseglade – det kan være bøker du kanskje ikke engang visste fantes.

Jaakko driver et firma som plukker sopp i de finske skogene. Han går til legen og får en rystende dødsdom: Over tid er han blitt forgiftet og er nå på dødens rand. På sin korte gjenværende levetid må han finne ut hvem som står bak.

Det blir en heseblesende jakt der Jaakko gjør mange skjellsettende oppdagelser som involverer hans kone, en elsker og flere av de involverte i soppfirmaet. Japanske oppkjøpere av sopp er også med i denne spennende og burleske fortellingen som får en oppløsning som ingen kunne sett for seg.

I løpet av reisen har Jaakko en rekke døden-nær opplevelser knyttet til sin egen helse og også en kamp på liv og død med rivaliserende soppentusiaster. Politimannen Tikkanen lurer også i bakgrunnen og gjør at Jaakko kaster nervøse blikk over skulderen i sin ikke helt lovlige jakt på rettferdigheten.

PS! Antti Tuomainen (49) er en finsk reklamemann, tekstforfatter og kriminalforfatter. Han ble i 2011 tildelt prisen for beste finske kriminalroman.

  • Fikk du med deg dette tipset?

Les også

Bibliotektipset: Favoritter fra Finland

Kommentarer til denne saken