Gå til sidens hovedinnhold

Bibliotektipset: – «Inn i villmarken» er en enestående mysteriefortelling med mange ubesvarte spørsmål

Bibliotekar Aleksander Bjørndal anbefaler denne uken boken «Inn i villmarken» – en enestående mysteriefortelling om Christoffer McCandless som plutselig forsvant.

Innsendt

Fredrikstad bibliotek kommer med et godt tips til den leseglade – det kan være bøker du kanskje ikke engang visste fantes.

Helt frem til i fjor kunne man finne en forlatt veteranbuss midt ute i ødemarken i Alaska. Den grønne og hvite bussen hadde blitt et attraktivt og farlig reisemål. Bussen lå så avsidesliggende til, at det førte til flere redningsaksjoner og til og med noen dødsfall.

I fjor måtte myndighetene i Alaska fjerne den ikoniske bussen, men fortellingen om den står like sterkt.

Les også

Bibliotektipset: Historien om Gulosten - kjeltring og motstandsmann

«Inn i villmarken» er den enestående mysteriefortelling om Christoffer McCandless. I april 1992, rett før han skulle starte på college, forsvant plutselig den unge mannen sporløst. I etterkant fikk foreldrene vite at han hadde gitt bort alt han eide og skaffet seg ny identitet. Fire måneder senere ble han funnet død rett ved den nevnte veteranbussen. Han etterlot seg en rekke ubesvarte spørsmål. Hvorfor dro han fra en trygg tilværelse til det ukjente? Hva gjorde han i sine siste måneder i live? Hvordan kom han seg opp til Alaska uten penger?

Les også

Garasjeland av Frode Grytten

Den anerkjente forfatteren og fjellklatreren, Jon Krakauer ble veldig interessert i den mystiske McCandles, og bestemte seg for å legge ut på samme rute. Resultatet av turen ble denne utrolig spennende boken som er både et dyptgående portrett av en rotløs ungdom og en reiseskildring fra Østkysten i USA til Alaska.

Kommentarer til denne saken