Fredrikstad bibliotek kommer med et godt tips til den leseglade – det kan være bøker du kanskje ikke engang visste fantes.

Klimatoppmøtet er nylig avsluttet. De største og mektigste har blitt enige om viktige saker som angår vår alles felles fremtid. Man kan bli både motløs og håpefull av sånt. I det daglige kan du og jeg gjøre en liten forskjell der vi bor, og jeg tenker ofte at det man kjenner og er glad i, det tar man godt vare på. Så gjør deg godt kjent med naturen!

Her er tre fine titler fra bokhøsten til inspirasjon:

«Byens hemmelige liv» av Hanna Bjørgaas:

Her blir vi kjent med de mest urbane dyra, de som vi har rundt oss hele tiden, men kanskje ikke tenker så mye over eller setter stor nok pris på. Boka følger årets gang, og er delt inn i 12 kapitler der forfatteren sammen med en biolog observerer og presenterer ulike «nær-dyr», som kråker, flaggermus, maur og svarttrost. En nydelig, lærerik bok om å sette pris på de nære ting.

«Verden under vann» av Pia Ve Dahlen:

Dette overflødighetshornet av en bok er skrevet av en særdeles sprudlende sarping og marinbiolog. Du har kanskje sett henne hos Lindmo nå i høst? Maken til formidlingsglede! Vi blir tatt med ned under vannflaten og får lære om alt det vakre, rare, skumle og nyttige livet der nede i dypet. Lettlest, underholdende og utrolig lærerik faktabok.

«Liv» av Dag O. Hessen:

Den doble Brageprisvinneren Hessen er noe så sjeldent som en vitenskapelig tungvekter og en entusiastisk formidler av rang. I «Liv» handler det om noe så svimlende stort som livets opprinnelse og om evolusjonen, men i tillegg er boka en inderlig bønn og et håp fra Hessen om at vi alle må våkne opp og bevare den verden vi er så heldige å være født inn i. Krevende og motiverende!