Gå til sidens hovedinnhold

Bibliotektipset: Endelig er Johannes Jensen tilbake!

Artikkelen er over 1 år gammel

Johannes Jensen tar nattoget

Henrik Hovland og Torill Kove
Ena forlag

Endelig er Johannes Jensen tilbake!

Denne gangen skal den engstelige krokodillen og likningsfunksjonæren ta nattoget til Bergen alene, men det tør han det?

«Han er redd for store dyr. Redd for lyder på kjøkkenet om natten. Redd for å ta heis. Redd for slanger og edderkopper. Redd for å hoppe fra tremeter’n. Redd for å sitte ved siden av fremmede. Redd for sinte menn med skjegg, hunder som bjeffer og biler som kjører på rødt lys. Redd for døden og redd for å ta farvel.»

Heldigvis møter han sin kjære venn Doktor Fjeld! Han skal også ta nattoget til Bergen. Doktor Fjeld skal nemlig i et møte i VVL, foreningen for Veldig Viktige Leger. Doktor Fjeld har som vanlig mange kloke råd: «Ta et skritt av gangen», foreslår Doktor Fjeld. «Det gjør det som er vanskelig litt enklere».

Johannes Jensen tar nattoget er en morsom, oppmuntrende og varm bok for de aller modigste: nemlig de som er redde, men som likevel prøver å gjøre det de redd for.

Bøkene om Johannes Jensen passer ikke bare for engstelige barn. Den engstelige krokodillen har en stor fanskare i alle aldre og har nesten blitt en slags kultfigur. Få også må deg de tre første bøkene i serien og la deg sjarmere! «Johannes Jensen føler seg annerledes», «Johannes Jensen og kjærligheten» og «Johannes Jensen opplever et mirakel.»

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.